Ga naar inhoud
De bioscoopstoel wordt een (comfortabele) collegebank tijdens vier verdiepende Filmcolleges waarbij steeds een andere NFF-premièrefilm of -serie wordt vertoond. Na de film krijgen studenten en andere belangstellenden de kans om regisseurs, cast- en crewleden aan de tand te voelen in een uitgebreid nagesprek.

Het tweede Filmcollege draait om de documentaire Master of Light van regisseur Rosa Ruth Boesten. Na de vertoning volgt een gesprek met de makers waarin alle ruimte is voor vragen en discussie.

Master of Light werd door de Volkskrant al aangewezen als een van de parels van dit festival. De documentaire volgt George Anthony Morton, een klassieke kunstschilder van Afro-Amerikaanse komaf. Tijdens een gevangenisstraf van tien jaar voor het dealen van drugs, heeft hij er alles aan gedaan om zijn talent te ontwikkelen. Na zijn vrijlating is hij de eerste kunstenaar van kleur die is afgestudeerd aan de Florence Academy of Art in New York en probeert hij een weg te vinden in de witte kunstwereld. Met zijn kunst heelt George Anthony bovendien de trauma’s uit zijn jeugd. Door zijn familie te schilderen in de stijl van Rembrandt, vindt hij een weg naar het licht voor zijn familie en zichzelf.

Datum: vrijdag 23 september
Tijd: 9:15 - 12:00
Locatie: Kinepolis Jaarbeurs – Zaal 13

De Filmcolleges worden in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht georganiseerd.

Masterclasses