Ga naar inhoud
De bioscoopstoel wordt een (comfortabele) collegebank tijdens vier verdiepende Filmcolleges waarbij steeds een andere NFF-premièrefilm of -serie wordt vertoond. Na de film krijgen studenten en andere belangstellenden de kans om regisseurs, cast- en crewleden aan de tand te voelen in een uitgebreid nagesprek.

In dit eerste Filmcollege staan de eerste drie afleveringen van de serie Zenith 2 van regisseur Joost van Hezik op het menu. De afleveringen worden opeenvolgend getoond, waarna er een uitgebreid vraaggesprek plaatsvindt met cast- en crewleden die betrokken waren bij de totstandkoming van deze serie.

In het tweede seizoen van Zenith volgen we de eigenzinnige Zoë (14) die samen met haar ouders en broertje een nieuwe start maakt in het dorp Berg en Bos. Op haar eerste schooldag ontmoet ze Max, een eigenzinnige uitvinder die beweert dat er ooit een robotfabriek in de heuvels buiten het dorp heeft gestaan. Sterker nog, hij weet zeker dat robots bestaan en dat ze onder de mensen leven. Voor Zoë net een tikkeltje te bizar om vriendschap mee te sluiten, maar dat verandert als ze per ongeluk ontdekt dat haar populaire klasgenootje Olivia in werkelijkheid een robot is…

Datum: maandag 22 september
Tijd: 9:15 - 12:00
Locatie: Stadsschouwburg – Grote Zaal

De Filmcolleges worden in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht georganiseerd.

Masterclasses