(115 min.) Verzamelprogramma met de films Muziek voor de allerkleinsten, Onbewaakt ogenblik, At the Feet of My Mother, Layang-Layang en Cocon (winnaar Keep an Eye Filmscore Award componist Max Abel, winnaar Geoff Boyle Prijs director of photography Evert Bazuin, nominatie Fentener van Vlissingen Fonds Award voor production designers Kino Haverkorn en Annelot de Boer, nominatie NAPA Award producenten Leilany Sanz & Ivo Seibum)

Muziek voor de allerkleinste
Met een gitaar in haar hand bezoekt de 26-jarige muziektherapeut Anne-Greet Ravensbergen drie keer per week de NICU Intensive Care afdeling in Groningen. Hier liggen de allerkleinste en allerziekste te vroeg geboren baby’tjes te vechten voor hun leven. De helende klanken van haar gitaar en stem vervangen medicatie, laten de hartslag dalen, het kindje ontspannen en zorgen voor een betere ouder-kind binding. Rust en geborgenheid is te zien en voor even mag alles vergeten worden.

Onbewaakt ogenblik
Na een mislukte zelfmoordpoging komt Leny weer thuis bij haar man Willem. Het huis ademt na bijna 40 jaar huwelijk hun geschiedenis, maar na deze thuiskomst lijkt in een onbewaakt ogenblik alles voorgoed veranderd. Willem moet omgaan met Leny’s depressiviteit en suïcidepoging terwijl hij worstelt met een grote loyaliteitsbreuk die tussen hen in is gaan staan. Waarom had Leny hem nooit gewaarschuwd of een signaal afgegeven over haar plannen?

At the Feet of My Mother
Als de rollen tussen ouder en kind omdraaien, neemt een kind een verantwoordelijkheid op zich die het later maar moeilijk van zich af kan schudden. In de documentaire At the Feet of My Mother gaat Lucien in een zogeheten therapeutische familieopstelling de confrontatie aan met zijn onveilige jeugd. Als kijker reizen we met hem mee langs onmacht, woede en verdriet. Gaandeweg ontstaat een intiem beeld van parentificatie.

Layang-Layang
De vader van maker Dewi Hartono is opgegroeid in Indonesië en heeft zich behoorlijk moeten aanpassen aan Nederland. Hij vertelt nog altijd vol hartstocht over zijn geboorteland. In de animatiefilm Layang-Layang visualiseert Hartono de verhalen van haar vader, vanaf zijn jeugd in Indonesië totdat hij haar moeder ontmoette en naar Nederland verhuisde. De maker laat haar licht schijnen over de twee compleet verschillende culturen, beide met hun eigen schoonheid, waar ze bijgevolg zelf in is opgegroeid.

Cocon
De puberteit barst los bij de 14-jarige natuurfreak Sonny Kruger. Hij wordt overmand door ontluikende seksuele gevoelens en begint zijn klasgenoot Coco wel erg leuk te vinden. Als verlegen buitenbeentje – twijfelend aan zijn mannelijkheid – weet hij niet wat hij moet doen om een kans te maken. Hoewel de verwarring en frustratie alleen maar stijgen, raakt Sonny geïnspireerd door voorbeelden uit de natuur. Hij doet een moedige poging om Coco voor zich te winnen.

NFF Studentencompetitie Films