(112 min.) Verzamelprogramma met de film Zo vader, zo dochter, Mind the Gap, Een dun plakje marsepein, Heen en weer en De pinpas (winnaar Filmmore Montageprijs voor editor Lot Hoogeboom, nominatie Fentener van Vlissingen Fonds Award voor scenarist Demian van der Wekken, nominatie NAPA Award producent Rosalien Hollestelle, nominatie NAPA Award producent Noa Zimmerman)

Zo vader, zo dochter
Een camera in de woonkamer was normaal, maar naarmate filmmaker Charlotte Bernson ouder werd zag ze in dat niet iedere vader zijn kinderen zo veel filmde. In Zo vader, zo dochter probeert ze erachter te komen waarom hij dit deed en waarom ze er nu zelf ook naar neigt alles vast te leggen. Met deze film worden de rollen omgedraaid: dochter filmt vader in plaats van andersom, maar wie krijgt de regie?

Mind the Gap
Luke is student en reist van de stad waar hij studeert naar de stad waar hij woont. Doordat hij hoogsensitief is, heeft hij een enorm empathisch vermogen. Hij kan emoties van andere mensen horen, zien en voelen. Per vervoermiddel is dat zelfs verschillend. Gelukkig helpt zijn stressbal hem om de overweldigende emoties te reguleren. Maar als de bal bij het derde vervoermiddel te vol is, moet Luke op zoek naar een andere oplossing.

Een dun plakje Marsepein
Wellicht hebben we het allemaal weleens. Dat gevoel wanneer het – tegen beter weten in – even lijkt alsof je de enige bent die niet echt een idee heeft over wat er nou gaande is en waar je precies mee bezig bent. Hoofdpersoon Noen heeft er moeite mee de controle los te laten. Noen voelt zich eenzaam tussen de massa’s mensen om hem heen, maar hij wordt ook niet gelukkig van zich afsluiten van de buitenwereld. Misschien moet hij dan toch maar aansluiting gaan zoeken…

Heen en weer
Paul werkt als veerman op een pont. Zijn omgeving kenmerkt zich door weidsheid en stilte. De enige geluiden zijn het gekabbel van water en het gekraak van zijn woonboot. In deze verstilde documentaire zien we Paul nadat hij zijn vrouw is verloren en hij zichzelf verliest in zijn verdriet. In plaats van op zoek te gaan naar afleiding, probeert hij de stilte die zijn vrouw achter liet te omarmen. In de hoop zo met het verdriet om te kunnen gaan.

De pinpas
De Poolse au pair Karina heeft de pinpas van de moeder van haar oppaskinderen meegekregen voor boodschappen. Als het contactloos betalen met de pinpas niet werkt, belt Karina de moeder van het gezin voor de pincode. De moeder geeft de pincode vervolgens niet aan haar, maar vraagt ze of ze haar dochtertje kan spreken om het door te geven. Dit voorval is het begin van een scheur in de vertrouwensband tussen Karina en het gezin, met alle gevolgen van dien.

Films NFF Studentencompetitie