(112 min.) Verzamelprogramma met de films Karoshi, nominatie Keplerfilm Animatieprijs Rise, Bewogen, Van zilt en van zoet, winnaar Willem de Kooning Research Award, nominatie VEVAM Fonds Talent Award Science Around Us en Viral (nominatie Fentener van Vlissingen Fonds Award voor scenarist Ashanti Vreden)

Karoshi
Lucas Rêves is een jonge automonteur met een zwaar en eentonig leven. Hij heeft de ambitie om chirurg te worden, maar hij heeft nooit de kans gekregen om dit waar te maken. Als een mysterieus figuur voor zijn garage een vrouw aanrijdt, krijgt hij de kans zich te bewijzen. Even lijkt het erop dat Lucas’ droom werkelijkheid wordt, maar al snel ontdekt hij de schaduwkant van zijn eigen ambities. Bovendien blijft de vraag, wat is er eigenlijk écht gebeurd?

Rise
Waarschijnlijk gebeurt dit elke dag: vlak voordat de ochtend aanbreekt komt een drill sergeant bij een jongen om het begin van de nieuwe dag aan te kondigen, opstaan! De jongen somt alle argumenten op waarom hij vandaag niet uit bed wil komen, maar de drill sergeant blijkt een vermomde positiviteitsgoeroe die predikt door te marcheren naar een betere toekomst. De animatie Rise laat ons meekijken naar een korte discussie over de positieve en negatieve aspecten van het leven en hoe je de kracht kan vinden om door te gaan.

Bewogen
We kunnen in woorden uiting geven aan onze herinnering, maar hoe doe je dat op een fysieke manier? Door dans, muziek en gesproken woord brengt Bewogen herinneringen tot leven. In deze mozaïekvertelling worden de herinneringen van drie dansers met elkaar vervlochten. Weliswaar persoonlijke herinneringen maar met universele thema’s waarin iedereen zich kan herkennen: van nieuw leven en de verwondering en nieuwsgierigheid van een kind, tot het dragen van verlies.
Van zilt en van zoet
Er staat een ladekast op het strand. We zien een windvaantje aan een tent, de trappers van twee fietsen, een kwal, gesneden verse vis. Bij elke opengeschoven lade blikken we terug naar momenten op het eiland Vlieland, gevangen in trefzekere op zichzelf staande beelden. Zo komen fragmenten van de persoonlijke verhalen van verschillende mensen op het eiland tot leven. Een ode aan een plek los van de tijd.
Science Around Us
De dertiger Budi woont in Nederland en heeft een slechte band met zijn familie in Indonesië die niet mag weten van zijn seksuele geaardheid. Budi verhuurt zijn appartement via AirBnB om rond te komen. Als de volgende gasten laten weten er over twintig minuten te zijn, moet hij alle sporen van het wilde feest van de dag ervoor opruimen. Ondertussen krijgt hij een telefoontje van zijn broer in Indonesië: hun vader ligt in het ziekenhuis en weigert medische behandeling. Budi heeft twintig minuten de tijd om alles af te handelen.

Viral
Twintiger Nina en haar twee vriendinnen gaan viral met een videoclip. Ze ontvangen een uitnodiging om aan te schuiven bij de grootste live tv-show van het land. Terwijl de drie al in feeststemming zijn om hun grote doorbraak, vindt Nina’s broer dat ze deze kans moet grijpen om zich uit te spreken tegen racisme. Nina’s twijfel groeit: moet ze gaan voor haar carrière óf moet ze een statement maken als ondervertegenwoordigde zwarte filmmaker?