(109 min.) Verzamelprogramma met Panini de clown, Mama & ik, nominatie Keplerfilm Animatieprijs Paralysed Nights, nominatie Keplerfilm Animatieprijs Supershoes, Reuring, Grapefruit zum Frühstuck en Awake (nominatie NAPA Award producent Noa Zimmerman)

Panini de clown
Geïnspireerd door de huidige sensatiedrang, complottheorieën en fake news, kijkt deze animatie naar onze huidige relatie met angst en de overhaaste conclusies die hier vaak mee gepaard gaan. Als een meisje haar teddybeer verliest tijdens het boodschappen doen, probeert een clown haar knuffel op een nogal onbeholpen manier terug te geven. Terwijl het meisje van slag raakt, trekken alle aanwezigen de gezamenlijke conclusie over wie hier de boosdoener is.

Mama & ik
Als adoptiekind ondervond Kendra Jacobs dat er in Nederland meer aandacht nodig is voor de onzichtbare pijn bij een adoptie. Dat geldt niet alleen voor geadopteerden, ook voor hun naasten. In Mama & ik keert Jacobs terug naar Sri-Lanka en bezoekt ze belangrijke plaatsen om het verlies in haar leven een betere invulling te kunnen geven. Zo hoopt ze duidelijkheid te krijgen over dieperliggende vraagstukken. Een documentaire die laat zien dat diepgewortelde littekens besproken en gezien mogen worden.

Paralysed Nights
Wie lijdt aan slaapverlamming, bevindt zich vaak op de grens tussen dromen en wakker zijn. Sommige dromen voelen als levensechte nachtmerries aan en slapen kan zelfs gepaard gaan met hallucinaties. De beklemmende animatie Paralysed Nights verbeeldt dit horrorscenario en neemt de kijker mee. Hoe is het als het voelt dat iemand de kamer inloopt, of als een schim je keel dichtknijpt en je uit je lichaam trekt?

Reuring
Nadat een overval op een postkantoor mislukt, komt de naïeve twintiger Danny terecht in de wereld van de Mokumse penoze van de jaren negentig. Een aanvankelijk sympathieke Joegoslavische maffiabaas schuift hem een onmogelijke taak in zijn schoenen: Danny moet een advocaat liquideren. Tegelijkertijd proberen twee Amsterdamse rechercheurs Danny en de andere handlangers van deze maffiabaas op te sporen. Voor alle betrokkenen begint de klok te tikken.

Grapefruit zum Frühstuck
De Marokkaanse Samir is een weeskind, in het Berbergebergte grootgebracht door een christelijke missionaris uit Duitsland. Samir is nu 27 jaar oud en het is zijn grote droom om eindelijk Duitsland te bezoeken. Tot dusver is het land een onbereikbaar paradijs terwijl hij als christen niet alleen Duits spreekt, maar ook in die taal droomt. De enige uitweg is een visum – maar dat verkrijgen blijkt nog een groot obstakel.

Awake
Jesse en zijn vriendin rijden middenin de nacht in stilte, als hij haar gebaart om de auto tot stilstand te brengen. Voor hen staat een vreemd object. Als Jesse uitstapt en het mysterieuze gevaarte nadert, knettert het. De eerste aanrakingen blijken het begin van een snel escalerende sneltrein vol heimelijk verlangen. Korte dansfilm over de kracht van verbeelding en de reikwijdte van onze fantasie.

NFF Studentencompetitie Films