Ga naar inhoud
Still_Dojo.jpg

Dojo

Hoe maak je verstandige keuzes in vriendschappen als groepsdruk van invloed is op je inschattingsvermogen?

In deze spannende coming of age-film dreigt Brandon (13) met zijn vriend Stefano ten prooi te vallen aan een jeugdbende in hun buurt. Tijdens een inbraak in een judoschool die ze voor de charismatische bendeleider moeten uitvoeren, worden ze gesnapt door Kaj, de eigenaar. Kaj herkent iets van zichzelf in Brandon en biedt hem de kans om uit de bende te stappen en niet toe te geven aan het snelle geld. In plaats daarvan mag hij zich in het zweet trainen voor een belangrijke judowedstrijd. Terwijl Brandon er een familie bij krijgt, blijven het straatleven en zijn vriendschap met Stefano aan hem trekken.

Groep 7 en 8 | Duur: 118 min (incl. nagesprek)
Thema's: groepsdruk, vriendschap, sport, verlies
Kosten: €3 per leerling

Uitbreidingsoptie: Judo clinic op school
Wil je ontdekken wat judo voor jouw leerlingen kan betekenen? De Judo Bond Nederland verzorgt op aanvraag een heuse judo clinic bij jullie op school. Zo maken leerlingen de filosofie van judo eigen en ontdekken ze, net als Brandon, wat judo voor hen kan betekenen.

Kosten uitbreidingsoptie:
- €40 per klas voor een judoles (60 min)
- €40 voorbereiding, op- en afbouw

NFF Educatieprogramma
Met het educatieprogramma van 2023 helpt NFF om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Kom op 22, 25 of 26 september met je klas naar het festival.