Ga naar inhoud
Digitale Cultuur over fellows, battles en winnaars v2.png

Digitale Cultuur: Over fellows, battles en winnaars

Een avond vol verrijkende ervaringen!

Dit veelzijdige avondprogramma wordt geopend door Ramon Amaro, senior onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut. Hij neemt ons mee in de wereld van Digitale Cultuur en het belang van artistiek onderzoek. Vervolgens maak je kennis met de onderzoeksfellows van het NFF Fellowshipprogramma dat dit jaar van start gaat, beleef je een AI-meditatie met Abdo Hassan en kun je meestrijden in de Prompt Battle van The Hmm. Als hoogtepunt van deze avond wordt bekendgemaakt welke drie projecten genomineerd zijn voor het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie 2023 én vieren we dit met een borrel.

Lees hier meer over Digitale Cultuur bij het Nederlands Film Festival, zoals de projecten die dit jaar geselecteerd zijn voor de Gouden Kalf Competitie en Storyspace, onze jaarlijkse Digitale Cultuur tentoonstelling in Bibliotheek Neude.

NFF Fellowshipprogramma
In 2023 lanceerde het Nederlands Film Festival een onderzoekstraject voor interdisciplinaire makers van Digitale Cultuur. Bedoeld voor makers en/of collectieven om nieuwe technologieën te verkennen en samenwerkingen op te starten. De eerste drie deelnemers presenteren deze avond hun onderzoeksvoorstellen. Lees hier meer over de NFF Fellowships.

Voertaal: Nederlands, Engels
Moderator: Dymphie Braun
Sprekers:
- Ramon Amaro
- Abdo Hassan

Digitale Cultuur Professionals & Talent Programma