Ga naar inhoud
Still Wil

Voorpremière Wil

Op het festival vertonen we ook nieuwe internationale films waar Nederlandse cast- en crewleden aan hebben bijgedragen. Zo is ook Wil te zien. De Nederlandse producent Topkapi Films is aan de productie verbonden en de Nederlandse acteurs Pierre Bokma en Karina Smulders zijn in de film te zien.

Over Wil
Wil en Lode zijn hulpagenten in het bezette Antwerpen in 1942. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in de stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. Te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter?

Boekverfilming van Jeroen Olyslaegers
Het is een boekverfilming van Jeroen Olyslaegers' bestseller Wil: een brutale, ambitieuze en veelzijdige roman waarin niemand de dans ontspringt. Olyslaegers betwist de breed aangenomen grenzen tussen goed en kwaad en laat het boek ingenieus resoneren met de eenentwintigste eeuw.

Wil_ps_1_jpg_sd-low_Photo-by-Charlie-DeKeersmaecker.jpg
Specials Premières

Bekijk trailer

Stills

Wil_st_8_jpg_sd-low_Photo-by-Charlie-DeKeersmaecker.jpg