Ga naar inhoud

Op het festival vertonen we ook nieuwe internationale films waar Nederlandse cast- en crewleden aan hebben bijgedragen. Zo is ook A Letter from Helga te zien.

Het camerawerk is van Jasper Wolf, bekend van o.a. Bodies Bodies Bodies, Monos en Instinct, in samenwerking met colorist Laurens Orij en gaffer Bram Woudenberg. Het geluid was in handen van Oliver Pattinama en Pieter van Huijstee Jr. Haar en make up werden verzorgd door Evalotte Oosterop en Iris Bosman. De Nederlandse producenten Dirk Rijneke en Mildred van Leeuwaarden (Rotterdam Films) die aan het project verbonden zijn, zijn na afloop bij de Q&A aanwezig en vertellen over de bijzondere samenwerking met IJsland.

Over A Letter From Helga
In een uithoek van het IJsland van de jaren veertig begint de ongelukkig getrouwde, kinderloze schapenboer Bjarni een gepassioneerde verhouding met buurvrouw Helga – al even ongelukkig in haar huwelijk. De verboden liefdesrelatie zet de verhoudingen in de kleine gemeenschap op scherp en Bjarni staat voor een belangrijke beslissing. Psychologisch, romantisch drama over liefde, schuld en de paden die niet bewandeld werden. Geïnspireerd op de gelijknamige roman van Bergsveinn Birgisson. Met een prominente rol voor het ruige, eigenzinnige landschap van IJsland.
Specials