Ga naar inhoud
5._Kitten_of_Vluchteling_TinaFarifteh.jpg

Club Cinema #1: Kitten of Vluchteling?

Met NFFx030 neemt NFF Utrecht compleet over, samen met vele Utrechtse organisaties en podia! In TivoliVredenburg gaan we tijdens Club Cinema aan de hand van de nieuwste Nederlandse films in gesprek over prangende maatschappelijke kwesties.

Ben jij een filmliefhebber en duik je graag de diepte in? Dan ben je hier aan het goede adres! In Club Cinema vertoont TivoliVredenburg een documentaire of film uit de selectie van het NFF. Aan de hand daarvan gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, wetenschappers en schrijvers over het thema van de film.

Tijdens deze eerste editie zie je eerst de film Kitten of Vluchteling. In deze documentaire onderzoekt Tina Farifteh waarom we meer empathie voelen voor degenen die op ons lijken en stelt ze de vraag; wie zijn ‘ons’? Na afloop gaan we met deskundigen dieper op het onderwerp in. Waarom kunnen we voor de een meer empathie opbrengen dan voor de ander?

Leuk om te weten: Club Cinema gaat na het festival door! Op dinsdag 12 december, dinsdag 27 februari en dinsdag 14 mei zijn we er weer met avonden rondom thema’s als burn-out, gentrificatie en hormonen. Uiteraard aan de hand van vakkundig geselecteerde films.

Over TivoliVredenburg
Een leven lang muziek voor iedereen. Dat is de missie van TivoliVredenburg. Het bestaansrecht van TivoliVredenburg ligt in de muziek, ook al zijn ze inmiddels zoveel meer. Diepgeworteld in onze recente geschiedenis en de lange historie van poppodium Tivoli en Muziekcentrum Vredenburg ligt onze liefde voor muziek en onze drang om deze live te laten zien en horen.

Benieuwd naar de andere programma's van NFFx030? Bekijk ze hier!

NFFx030