Ga naar inhoud
brommerbios 2 .png

Brommerbios: Oema Foe Sranan

Met NFFx030 neemt NFF Utrecht compleet over, samen met vele Utrechtse organisaties en podia! Brommerbios, RAUM en Tori Oso Utrecht zijn er ook bij en vertonen in Leidsche Rijn een Surinaamse klassieker met inspirerend randprogramma.

Brommerbios en RAUM brengen samen met Tori Oso Utrecht de documentaire Oema Foe Sranan naar Leidsche Rijn. Oema foe Sranan/Vrouwen van Suriname (1978) is een documentaire gemaakt in het net onafhankelijke van Suriname. De film volgt vier vrouwen die door middel van persoonlijke verhalen de geschiedenis van (neo-)kolonialisme in Suriname en racisme in Nederland vertellen. Tori Oso Utrecht verzorgt het verdiepende randprogramma.

Over Brommerbios
De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop, gebouwd op een vintage Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Na vijf jaar toeren door de stad is hij sinds 2019 van RAUM en hebben al honderden mensen hun kleedje voor het scherm uitgespreid. Meestal vertoont de Brommerbios films van jonge, beloftevolle filmmakers.

Over RAUM
Op het Berlijnplein in Leidsche Rijn ervaar je hoe leuk het is als we de publieke ruimte net wat anders en creatiever inrichten. Je bent hier altijd van harte welkom. Om te spelen, te werken, elkaar te ontmoeten, iets te eten of drinken, of om gewoon lekker buiten te zitten op een bijzondere plek. Door het jaar heen organiseert RAUM programma’s en evenementen. Altijd samen met bewoners, kunstenaars, ontwerpers en organisaties.

Over Tori Oso Utrecht
Tori Oso (Tori=verhaal, Oso=huis, vrij vertaald praathuis) is een Surinaamse stichting opgericht in 2001. Het doel van de stichting is verbinden door middel van kunst, cultuur, kennisoverdracht en gezelligheid met Suriname als rode draad. Hiermee geeft Tori Oso een stukje Surinaamse warmte terug aan de bezoekers.

Benieuwd naar de andere programma's van NFFx030? Bekijk ze hier!

NFFx030