Ga naar inhoud
beeld en geluid.jpg

Beeld & Geluid Mediacafé: Honderd jaar 16mm film

Met NFFx030 neemt NFF Utrecht compleet over, samen met vele Utrechtse organisaties en podia! Zo ook Beeld en Geluid Mediacafé, waar je de schoonheid van 16mm film beleeft.

Tijdens deze editie van Mediacafé, in samenwerking met Bibliotheek Neude, duik je in het Utrecht van de jaren ‘80 met een aflevering van de serie Allemaal tuig, geregisseerd door Ben Sombogaart (o.a. De Tweeling, Mijn Beste Vriendin Anne Frank). Het laat de esthetische kwaliteiten van 16mm film zien. De mobiliteit van de camera, het documentaire gevoel dat mede ontstaat door de spelregie en het werken met amateurs.

Over Beeld en Geluid
Beeld & Geluid is een van de grootste gedigitaliseerde media-archieven ter wereld. Boordevol met onder meer radio, televisie, YouTube-video’s, objecten, geschreven pers, podcasts en games. De dagelijks groeiende mediacollectie wordt als erfgoed voor de eeuwigheid. Tegelijkertijd volgt Beeld & Geluid alle bewegingen van het wereldwijde medialandschap op de voet. Op hun locaties in Hilversum en Den Haag organiseert Beeld & Geluid publieksactiviteiten, debatten en lezingen voor jong en oud. Mediacafé is het terugkerende evenement in Bibliotheek Neude.

Benieuwd naar de andere programma's van NFFx030? Bekijk ze hier!

NFFx030