Ga naar inhoud
Speciaal voor de thuisblijvers selecteerde het NFF in samenwerking met Pathé Thuis tien Nederlandse films met families in de hoofdrol - van drama’s tot jeugdfilms en komedies. Voor elk wat wils.

Dit zijn de tien Nederlandse films, geselecteerd door het NFF en te vinden op Pathé Thuis:

BROs before HOs
De lakse broers Max en Jules sloten ooit het pact om nooit een relatie te beginnen, maar worden in deze tegendraadse romkom allebei stapelverliefd op de mooie, stoere Anna.

Drijfzand
Psychologisch drama over een complexe moeder-dochterrelatie. Wanneer Suzes moeder meedeelt een hersentumor te hebben, begint Suzes bestaan te wankelen.

God Only Knows
Tragikomische vertelling over de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen, in dit geval een broer en zijn twee zussen. Bij een van hen zit een steekje los - of wellicht bij alle drie?

I don’t wanna dance
Wanneer Joey’s moeder de voogdij over haar zoon krijgt, staat Joey voor in dit drama voor de keuze: terugkeren naar zijn moeder, of zijn eigen weg gaan.

Kapsalon Romy
Als de steeds warriger wordende kapster Stine haar kleindochter Romy in vertrouwen neemt, is dat het begin van een groot avontuur. Speelse jeugdfilm over alzheimer en de kracht van familiebanden.

Mijn vader is een vliegtuig
Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken.

Mitra
Halehs dochter werd geëxecuteerd in Iran. 37 jaar later denkt zij de vrouw die haar dochter destijds verraadde te hebben ontdekt in Nederland. Maar is zij het werkelijk en kan Haleh het verleden ooit laten rusten?

De poel
Een lowbudgetvakantie aan een idyllisch Hollands watertje verandert voor twee recent ontslagen bankiers en hun gezinnen in een ware survivaltocht. Psychologische thriller met bovennatuurlijk sausje.

Take Me Somewhere Nice
Snelle seks of eeuwige liefde, iPhone of wilde natuur, Europees paspoort of Joegoslavische ziel? De Nederlandse tiener Alma belandt tijdens een Bosnische zomervakantie van de ene absurde situatie in de andere in deze frisse roadmovie

Waterboys
Komisch drama over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen. Ze vinden zichzelf en elkaar tijdens een turbulente trip naar Schotland.