Inclusiviteit

Het Ongemakkelijke Gesprek

NFF ondersteunt het initiatief KLEUR dat de inclusiviteit van makers van kleur in de Nederlandse audiovisuele sector wil versnellen. Samen presenteren we Het Ongemakkelijke Gesprek.

Gesprekken tussen witte makers en makers van kleur, aan de hand van concrete voorbeelden uit hun eigen werk. Respectvolle uitwisselingen over wat ze zien en meemaken. Deze videoserie is gebaseerd op de bekende YouTube-serie ‘Uncomfortable Conversations’ van Emmanuel Acho, die zwarte en witte Amerikanen met elkaar in dialoog laat gaan over discriminatie en racisme.

NFF Extended: KLEUR, de stand van zaken
In 2021 namen we de huidige stand van zaken rondom diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse filmsector onder de loep tijdens de online NFF Extended bijeenkomst. Met o.a. Netflix, NPO, KLEUR, het Nederlands Filmfonds, FilmForward en het OCW bespraken we de mogelijkheden voor een diverse en vernieuwde industrie.
Bekijk de bijeenkomst

KLEUR

Lees hier de aanjager tot inclusiviteit en diversiteit in de Nederlandse televisie- en filmindustrie bestemd voor fondsen, omroepen & NPO, producenten, casting directors, opleidingen, vakverenigingen en eigenlijk iedereen in de industrie.