Voortgezet onderwijs | Workshops en activiteiten

 

Workshops

 

VR Workshop – 360 graden film maken

Virtual reality is inmiddels geen sciencefiction meer, maar realiteit. In deze workshop maken leerlingen een eigen 360 graden film. Hoe vertel je een verhaal als de camera alles om jou heen opneemt? Hoe kun je de aandacht van de kijker sturen? Vervolgens worden alle gemaakte films met een VR-bril teruggekeken.

VR Workshop – 3D game maken

In deze workshop programmeren leerlingen in tweetallen een eigen 3D game met behulp van CoSpaces Edu. Leer een 3D wereld ontwerpen en maak deze interactief, zodat je hierna met een VR-bril op je eigen game kunt spelen.

Blik op de Set

Een zeer bijzondere reeks workshops die echt laat zien hoe een film wordt gemaakt, want de leerlingen gaan onder begeleiding van een professionele crew aan de slag op een in de Stadsschouwburg Utrecht nagebouwde filmset met echte apparatuur. Regie, camera, acteren en sound design zijn een paar van de disciplines die deze ochtend of middag aan bod komen. Aansluitend gaat de hele groep naar een filmvoorstelling.

Junior Kalveren Gala

In een drie uur durende workshop maken leerlingen een film van één minuut. De workshops vinden plaats op een schooldag in de periode van 4 tot en met 25 september. Onder andere de beste producties, acteurs en scenario’s dingen mee naar een Junior Kalf. Deze worden uitgereikt tijdens het feestelijke Junior Kalveren Gala (inclusief rode loper) op woensdag 2 oktober vanaf 13.00 uur. Daar is dan de spanning om te snijden: wie neemt een Junior Gouden Kalf mee naar school?


Activiteiten

 

Rondleiding door de NFF Interactive Expo

Tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive (o.a. games, virtual reality en multimediale producties) zijn tijdens het Nederlands Film Festival te bewonderen én te beleven. Bezoek de expo met de klas en wordt rondgeleid op de twee verschillende locaties. Ontdek nieuwe manieren van verhalen vertellen, ervaar de impact van technologie en beleef de beste interactive projecten: kijk, game, scroll & beleef. Interesse? Rondleidingen kunnen worden gereserveerd tijdens schooltijd op 26, 27 en 30 september en 1 t/m 4 oktober voor €85 per rondleiding (maximaal 20 leerlingen).  Neem contact op met NFF Educatie via [email protected].

MovieZone Eye Openers

De MovieZone Eye Openers, een initiatief van Eye Filmmuseum, nemen het NFF onder de loep! Negen jongeren tussen de 15 en 19 jaar kijken films, ontmoeten filmmakers en krijgen een sneak peek backstage. Op de laatste dag delen zij hun advies met het festival: hoe kan de volgende editie (nog) beter aansluiten bij wat jongeren willen? Bingewatchers en filmfestivalfanaten kunnen zich tot 1 augustus aanmelden via moviezone.nl/eyeopeners.


Algemene voorwaarden

Tot 15 juli kunnen filmvertoningen en workshops kosteloos worden geannuleerd. Wijzigingen in het leerlingenaantal of aantal begeleiders kunnen nog tot en met woensdag 4 september doorgegeven worden, neem hiervoor contact op met [email protected]. Na 4 september brengen wij uw inschrijving in rekening.

Het Nederlands Film Festival behoudt te allen tijde het recht data en/of filmvoorstellingen te wijzigen. Het festival stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen.​

Contact

Vragen? Wensen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.