Voortgezet onderwijs | Lesmateriaal

In samenwerking met EYE Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat handvaten biedt bij het voor- en nabespreken van het filmbezoek in de klas. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar. Via onderstaande links zijn de docentenhandleiding (‘lesmateriaal’) en de powerpoints (‘presentatie’) per filmtitel te downloaden. Voor een aantal filmtitels is op deze pagina, in verband met de in het lesmateriaal opgenomen filmfragmenten, alleen een inleiding beschikbaar en staat het lesmateriaal op een beveiligde website. De geheime link en het wachtwoord kunnen worden opgevraagd bij NFF Educatie.

Media zijn tegenwoordig overal en medebepalend hoe kinderen hun omgeving ervaren. Het is daarom belangrijk dat kinderen leren omgaan met media, dat ze media leren begrijpen en gebruiken. Film is daarvoor een heel toegankelijk middel.

In schoolverband een bijzondere film kijken in een filmzaal, met een inhoudelijke voorbereiding en verwerking op school: dat is zowel leerzaam als leuk! NFF Educatie selecteert niet alleen films waar u naar toe kunt met de klas, maar geeft ook suggesties waarmee u de filmvoorstelling vooraf en achteraf kunt bespreken. Daag leerlingen uit om op de film te reflecteren, hun mening te verwoorden en te luisteren naar andermans mening. Zo geeft u een concrete invulling aan mediaonderwijs en mediawijsheid.

Lessen over film sluiten aan bij kerndoelen 54, 55, 56 voor het basisonderwijs. De lessen kunnen ingepast worden in het bestaande onderwijsprogramma en kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan vakken als Nederlands, oriƫntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriƫntatie. Maak er een bijzonder uitje van, want film kijken is naast leerzaam vooral ook heel leuk!


Lesmateriaal voortgezet onderwijs 2018

 

Kort filmblok – GROW UP!
Kort filmblok – HORROR
Kort filmblok – SOCIAL MEDIA
PATSER
SING SONG

Lesmateriaal voortgezet onderwijs 2017

 

ADIOS AMIGOS
KORT BLOK ECHTE VRIENDEN
LAYLA M.
RON GOOSSENS LOW-BUDGET STUNTMAN
KAPPEN!