Voortgezet onderwijs | Lesmateriaal

In samenwerking met Eye Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld. Hiermee kunnen docenten het onderste uit de kan halen wat betreft de educatieve waarde van het festivalbezoek, want het bevat zowel handvaten ter voorbereiding op het bezoek als suggesties en verwerkingsopdrachten voor na afloop. Het materiaal bestaat uit een docentenhandleiding en een les voor op het digibord. Het lesmateriaal bij de films uit het educatieprogramma van 2019 is hieronder te downloaden.

Lesmateriaal van voorgaande jaren

Via onderstaande links zijn de docentenhandleiding (‘lesmateriaal’) en de powerpoints (‘presentatie’) per filmtitel te downloaden. Voor een aantal filmtitels is op deze pagina, in verband met de in het lesmateriaal opgenomen filmfragmenten, alleen een inleiding beschikbaar en staat het lesmateriaal op een beveiligde website. De geheime link en het wachtwoord kunnen kosteloos worden opgevraagd bij NFF Educatie.

Waarom film kijken met de klas?

Media zijn tegenwoordig overal en bepalen mede hoe leerlingen hun omgeving ervaren. Het is daarom belangrijk dat leerlingen leren omgaan met media, dat ze begrijpend leren kijken en media leren gebruiken. In schoolverband een bijzondere film kijken in een filmzaal, met een inleiding en nabespreking, is daarom zowel leuk als leerzaam.

NFF Educatie selecteert niet alleen films waar u naar toe kunt met de klas, maar geeft ook suggesties waarmee u de filmvoorstelling vooraf en achteraf kunt bespreken. Daag leerlingen uit om op de film en het maakproces te reflecteren, hun mening te verwoorden, te luisteren naar andermans mening en zelf aan de slag te gaan als maker.

Contact

Vragen of suggesties? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.

 

Archief lesmateriaal voortgezet onderwijs


2019

VALS
DE LIBI
BAANTJER HET BEGIN
BON BINI HOLLAND 2
MIND MY MIND
VECHTMEISJE

2018

Kort filmblok – GROW UP!
Kort filmblok – HORROR
Kort filmblok – SOCIAL MEDIA
PATSER
SING SONG

2017
ADIOS AMIGOS
KORT BLOK ECHTE VRIENDEN
LAYLA M.
RON GOOSSENS LOW-BUDGET STUNTMAN
KAPPEN!

Lesmateriaal van voorgaande NFF edities kunt u aanvragen via: [email protected]