Voortgezet onderwijs | Filmvertoningen

Programma 2019

 

 • VECHTMEISJE

  Onderbouw

  Een twaalfjarige driftkop moet zien te dealen met de vechtscheiding van haar ouders. Bo vindt steun in de kickboksport. Ze blijkt een natuurtalent maar door de spanning thuis loopt haar kampioenswedstrijd gevaar. Op Cinekid bekroond tot Beste Nederlandse Familiefilm en pas geleden uitgeroepen tot winnaar van de EFA Young Audience Award 2019, de prijs voor de Beste Europese jeugdfilm. Met als voorfilm de korte documentaire CHAMP over de 14-jarige kickbokser Esma die ’s werelds beste vechter wil worden.

 • HIERNAMAALS

  Onderbouw

  Sam (14) zorgt voor haar broertjes sinds haar moeder dood is. Als ze op weg naar school bij een verkeersongeluk om het leven komt en zelf in het hiernamaals belandt, ziet ze haar moeder weer. Sam ontdekt dat ze haar leven over kan doen – maar kan ze ook de dood van haar moeder voorkomen? Een beladen onderwerp, maar uiterst origineel en niet zwaar verteld. In de voorfilm JETSKI wil de twaalfjarige Mido zijn zieke vader verrassen.

 • BON BINI HOLLAND 2

  Onder- en bovenbouw

  In dit ‘nog onbeskoftere’ vervolg op de hitkomedie vraagt Robertico (komiek Jandino Asporaat) zijn vriendin Noëlla op Curaçao ten huwelijk, maar zij wil juist een relatiepauze. Hij geeft niet op en reist haar achterna naar Nederland. Daar is een liefdeskaper op de kust verschenen: de knappe en ideale schoonzoon Christiaan. Voor Robertico zit er maar één ding op… de hulp inschakelen van zijn oude FC Kipvrienden! In de voorfilm GAPPIES valt ook veel te lachen. Daarin komen vijf medewerkers van de buurtsuper in actie tegen hun belachelijke manager.

 • BAANTJER HET BEGIN

  Bovenbouw

  In de jaren 80 staat de hoofdstad onder hoogspanning. Krakersrellen, illegale drugshandel en de op handen zijnde kroning van prinses Beatrix met mogelijk een moordaanslag: de pas begonnen rechercheur De Cock heeft er zijn handen vol aan. Zijn politiepartner, de ras-Amsterdammer Montijn, neemt het zelf niet zo heel nauw met de wet. In de voorfilm SCHROOM – BOBBY heeft Bobby ook een moeilijke eerste werkdag.

 • DE VLIEGENDE HOND

  Bovenbouw

  Kunstenaar Johannes Hogebrink heeft een droom: hij wil als eerste ter wereld zijn hond leren vliegen en dat dan filmen. Helaas heeft hij een hond met hoogtevrees. Gaat dat goed? De voorfilm THE WALKING FISH gaat over een vis die mens wil worden en uitvindt hoe het is om als vrouw door het leven te gaan. Met een nagesprek over wat beide filmmakers zo kenmerkt: een ongebreidelde fantasie! Wat is nu echt en wat niet?

 • KORT FILMBLOK: ANDERS DAN ANDERS

  Bovenbouw

  Een lekker gevarieerd maar vooral héél verrassend programma. Soms zit de wereld heel anders in elkaar dan je dacht, en soms houd je gewoon jezelf voor de gek. In deze vier korte films loopt het voor de hoofdpersonen toch anders dan ze zelf dachten of hoopten. De films zijn: MIND MY MIND, KORTE KUITSPIER, JOARDY SEASON – BUS SIMULATOR 18 GAMEPLAY en THE WALKING FISH.

 • MAN MADE + MIJN BROER EN IK

  Bovenbouw

  Echte mannen, die huilen nooit. Het zijn bikkels, die harde grappen maken. Maar mannen zijn vandaag ook in de war, want kunnen ze in de veranderde maatschappij nog wel zijn wie ze (willen) zijn? Documentairemaker Sunny Bergman gaat op onderzoek uit naar wát mannelijkheid nu precies is. De film MIJN BROER EN IK is een documentaire van de feministische Xena Maria Evers over haar lievelingsbroer, die zich tot de Islam bekeerde. Twee documentaires die gegarandeerd voor een interessante discussie zorgen tijdens het nagesprek!

 • VALS

  Bovenbouw

  Het had een gezellig vriendinnenweekend moeten worden voor Kim, Abby, Feline en Pippa, in een huisje in de Ardennen. Maar als een van hen spoorloos verdwijnt en de anderen zijn ingesneeuwd, wordt het eng. Wat weten de meiden van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen? In het nagesprek gaat het over wat een film spannend maakt. In de voorfilm SCHROOM – LULU moet een meisje opeens heel nodig poepen… in de kampeerdouche!


Locaties

De educatieve activiteiten van het NFF spelen zich op diverse plekken af, waaronder de bioscopen in de binnenstad. Met de klas naar Pathé Utrecht Leidsche Rijn? Dat kan op donderdag 26 en vrijdag 27 september. Filmprogramma in overleg.

Auditief beperkt?

Iedereen moet kunnen genieten van film. Daarom organiseert het NFF een bioscoopprogramma voor leerlingen met een auditieve beperking. De voorstelling van HIERNAMAALS werd op donderdag 3 oktober om 11.00 uur voorzien van ondertiteling en er is een tolk Nederlandse gebarentaal voorin de zaal.

Audiodescriptie

Bij de volgende filmtitels is er audiodescriptie beschikbaar: VECHTMEISJE, HIERNAMAALS, BON BINI HOLLAND 2, BAANTJER HET BEGIN & VALS.

Gratis lesmateriaal

In samenwerking met Eye Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld. Daarmee kunnen docenten het onderste uit de kan halen wat betreft de educatieve waarde van het festivalbezoek, want het bevat zowel handvaten ter voorbereiding op het bezoek als suggesties en verwerkingsopdrachten voor na afloop. Het materiaal bestaat uit een docentenhandleiding en een les voor op het digibord, die vanaf september hier te downloaden is.

Lesmateriaal voorgaande jaren

Algemene voorwaarden

Tot 15 juli kunnen filmvertoningen en workshops kosteloos worden geannuleerd. Wijzigingen in het leerlingenaantal of aantal begeleiders kunnen nog tot en met woensdag 4 september doorgegeven worden, neem hiervoor contact op met [email protected]. Na 4 september brengen wij uw inschrijving in rekening.

Het Nederlands Film Festival behoudt te allen tijde het recht data en/of filmvoorstellingen te wijzigen. Het festival stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen.​

Contact

Vragen over de film? Wensen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.