Primair onderwijs | Lesmateriaal

In samenwerking met EYE Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat handvaten biedt bij het voor- en nabespreken van het filmbezoek in de klas. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar. Via onderstaande links zijn de docentenhandleiding (‘lesmateriaal’) en de powerpoints (‘presentatie’) per filmtitel te downloaden. Voor een aantal filmtitels is op deze pagina, in verband met de in het lesmateriaal opgenomen filmfragmenten, alleen een inleiding beschikbaar en staat het lesmateriaal op een beveiligde website. De geheime link en het wachtwoord kunnen worden opgevraagd bij NFF Educatie.

Media zijn tegenwoordig overal en medebepalend hoe kinderen hun omgeving ervaren. Het is daarom belangrijk dat kinderen leren omgaan met media, dat ze media leren begrijpen en gebruiken. Film is daarvoor een heel toegankelijk middel. In schoolverband een bijzondere film kijken in een filmzaal, met een inhoudelijke voorbereiding en verwerking op school: dat is zowel leerzaam als leuk! NFF Educatie selecteert niet alleen films waar u naar toe kunt met de klas, maar geeft ook suggesties waarmee u de filmvoorstelling vooraf en achteraf kunt bespreken. Daag leerlingen uit om op de film te reflecteren, hun mening te verwoorden en te luisteren naar andermans mening. Zo geeft u een concrete invulling aan mediaonderwijs en mediawijsheid.

Lessen over film sluiten aan bij kerndoelen 54, 55, 56 voor het basisonderwijs. De lessen kunnen ingepast worden in het bestaande onderwijsprogramma en kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan vakken als Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie. Maak er een bijzonder uitje van, want film kijken is naast leerzaam vooral ook heel leuk!


Lesmateriaal primair onderwijs 2018

 

DE FAMILIE SLIM
DE KLEINE VAMPIER 3D
DE WILDE STAD (groep 4 t/m 6)
DE WILDE STAD (groep 6 t/m 8)
DIKKERTJE DAP
DUMMIE DE MUMMIE EN DE TOMBE VAN ACHNETOET
HET ZAKMES
KORT FILMBLOK – MIJN WERELD, MIJN FAMILIE
SING SONG

Lesmateriaal primair onderwijs 2017

 

KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM
KORT BLOK DOORZETTERS
KORT BLOK VRIENDSCHAP
MEES KEES LANGS DE LIJN
HOTEL DE GROTE L
PIM & POM HET GROTE AVONTUUR
STORM LETTERS VAN VUUR
TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD
UILENBAL

Lesmateriaal primair onderwijs 2016

 

DUMMIE DE MUMMIE EN DE SFINX VAN SHAKABA
KIDNEP
KORT BLOK 1
KORT BLOK 2
MEESTER KIKKER
MEESTERSPION
SIV GAAT LOGEREN
WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS!

Lesmateriaal primair onderwijs 2015

 

CODE M
DE BOSKAMPI’S
DUMMIE DE MUMMIE
HET LEVEN VOLGENS NINO
JACK BESTELT EEN BROERTJE
KORT BLOK 1
KORT BLOK 2
MEES KEES OP DE PLANKEN
SPANGAS IN ACTIE
THE LEGEND OF LONGWOOD
TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS
WIPLALA

Lesmateriaal van voorgaande NFF edities kunt u aanvragen via: [email protected]