Primair onderwijs | Filmvertoningen

Programma

 

 • DE FABELTJESKRANT: DE GROTE DIERENBOS-SPELEN

  Groep 1 t/m 3

  Speciaal voor de nieuwe generatie kijkbuiskinderen ondergingen Meneer De Uil & co een digitale transformatie: beweeglijker en moderner dan ooit, maar nog steeds even aaibaar. Het bioscoopavontuur bestaat uit drie verhaaltjes uit het Grote Dierenbos, dus lekker kijken en snaveltjes toe!

 • BEARS LOVE ME!

  Groep 4 en 5

  De achtjarige Jip gaat met het gezin op kampeervakantie naar Amerika. Maar als de vakantiestress toeslaat en Jip geen enkele beer dreigt te kunnen zien, loopt ze stiekem weg om zelf haar lievelingsdieren op te zoeken. Een spannend en leuk avontuur, waarin ze leert dat het heel normaal is om af en toe bang te zijn. En dat je ouders ook maar mensen zijn. In de voorfilm CAKE DAY heeft een strontvlieg trek in taart.

 • MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS

  Groep 5 t/m 8

  Op de eerste vakantiedag op Terschelling ontmoet Sam het eigenaardige meisje Tess. Zij heeft een slim plan om haar onbekende vader te leren kennen, maar heeft daarvoor maar één week de tijd. Sam kan haar helpen. Ook al was hij net bezig met een ‘alleenheidstraining’, het avontuur roept! Deze film gebaseerd op het boek van Anna Woltz won internationaal al heel veel prijzen: van Berlijn en New York tot aan Noorwegen en Rusland toe! Als voorfilm een aflevering van DE REGELS VAN FLOOR met een wel heel bijzondere rol voor de ouders van Floor.

 • SUPERJUFFIE

  Groep 5 t/m 8

  Juf Josje is een gewone juf met een ongewoon geheim: ze heeft superkrachten. Handig als ze dieren wil redden. Alleen, op school mag niemand het weten. Als de kinderen er tóch achterkomen, begint het avontuur pas echt. Naar de populaire boeken van Janneke Schotveld. Met als voorfilm een aflevering van DE REGELS VAN FLOOR, waarin zij haar knappe buurjongen wil helpen die zijn kat Schnutsi kwijt is.

 • DE TAND DES TIJDS

  Groep 6 t/m 8

  Vrolijke en leerzame animatiefilm over Meester Menno, de saaiste geschiedenisleraar aller tijden. Om zijn lessen leuker te maken, steelt hij een magische amulet waardoor grote historische helden een bezoekje brengen aan de klas. Leuk, tótdat Meester Menno zelf vast komt te zitten in het verleden en zijn zoon en klasgenoten hem moeten bevrijden. De voorfilm SCHROOM – LILY is ook geanimeerd en gaat over een snotneus tijdens de Engelse les.

 • HET IRRITANTE EILAND

  Groep 6 t/m 8

  Niet rijmende raps en teennagelknippende leraren, bah! Maar weet je wat pas écht een ramp is? Een heel eiland vol irritante mensen. Sinds een heks in de Middeleeuwen een vloek uitsprak is iedereen die op het eiland woont of er voet aan wal zet, voor altijd irritant. Alleen de verlegen elfjarige Hunter is aan de vloek ontsnapt – kan hij de vloek voor anderen ongedaan maken? Met als voorfilm een aflevering van DE REGELS VAN FLOOR, waarin bijnamen als ‘Gewone Floor’ en ‘Rijke Floor’ ook behoorlijk irritant zijn.

 • KORT FILMBLOK: JIJ DURFT!

  Groep 6 t/m 8

  Een lekker gevarieerd en goed gevuld programma. In deze vier korte films en documentaires staan mensen centraal die risico’s durven te nemen… of liever uit de weg gaan. Kijk mee en herken je misschien in de waaghalzen of de bangeriken, de stuntfietsers, solozeilers, skiërs of nieuwsgierige Aagjes (die Floor heten). De films zijn: SCHROOM – GLENN, 180CC, DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK en DE REGELS VAN FLOOR – HOOGBEGAAFD.

 • BINTI

  Groep 7 en 8

  De twaalfjarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Ze hebben namelijk niet de juiste papieren, en zonder papieren besta je niet, zegt haar vader. Maar hoe kan dat nou? Ze heeft toch hartstikke veel abonnees? Ze sluit vriendschap met de elfjarige Elias, en bedenkt stiekem een plan: als zijn moeder en haar vader nu eens met elkaar zouden trouwen? In de voorfilm, een aflevering van DE REGELS VAN FLOOR, gaan Kees en Floor vloggen.

 • KAPSALON ROMY

  Groep 7 en 8

  Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar oppas-oma Stine moet, die als kapster werkt en Alzheimer heeft. Als zij haar kleindochter in vertrouwen neemt over die toenemende vergeetachtigheid en verwardheid, beseft Romy dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma! Bekroond op het Noorse International Children’s Film Festival als Beste Europese jeugdfilm van 2019. Met als voorfilm een aflevering van HOOFDZAKEN, waarin kinderen op de stoel van kapper Marko belanden voor een knipbeurt én een goed gesprek.

 • VECHTMEISJE

  Groep 8

  Een twaalfjarige driftkop moet zien te dealen met de vechtscheiding van haar ouders. Bo vindt steun in de kickboksport. Ze blijkt een natuurtalent maar door de spanning thuis loopt haar kampioenswedstrijd gevaar. Op Cinekid bekroond tot Beste Nederlandse Familiefilm en pas geleden uitgeroepen tot winnaar van de EFA Young Audience Award 2019, de prijs voor de Beste Europese jeugdfilm. Met als voorfilm de korte documentaire CHAMP over de 14-jarige kickbokser Esma die ‘s werelds beste vechter wil worden.

Locaties

De educatieve activiteiten van het NFF spelen zich op diverse plekken af, waaronder de bioscopen in de binnenstad. Met de klas naar Pathé Utrecht Leidsche Rijn? Dat kan op donderdag 26 en vrijdag 27 september. Filmprogramma in overleg.

Auditief beperkt?

Iedereen moet kunnen genieten van film. Daarom organiseert het NFF een bioscoopprogramma voor leerlingen met een auditieve beperking. De voorstelling van SUPERJUFFIE is op dinsdag 1 oktober om 11.00 uur voorzien van ondertiteling en er is een tolk Nederlandse gebarentaal voorin de zaal. Met als voorfilm CAKE DAY.

Audiodescriptie

Bij de volgende filmtitels is er audiodescriptie beschikbaar: DE FABELTJESKRANT: DE GROTE DIERENBOS-SPELEN, BEARS LOVE ME!, MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS, SUPERJUFFIE, DE TAND DES TIJDS, HET IRRITANTE EILAND, BINTI & VECHTMEISJE.

Gratis lesmateriaal

In samenwerking met Eye Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld. Daarmee kunnen docenten het onderste uit de kan halen wat betreft de educatieve waarde van het festivalbezoek, want het bevat zowel handvaten ter voorbereiding op het bezoek als suggesties en verwerkingsopdrachten voor na afloop. Het materiaal bestaat uit een docentenhandleiding en een les voor op het digibord, die vanaf september hier te downloaden is.

Lesmateriaal voorgaande jaren

Algemene voorwaarden

Tot 15 juli kunnen filmvertoningen en workshops kosteloos worden geannuleerd. Wijzigingen in het leerlingenaantal of aantal begeleiders kunnen nog tot en met woensdag 4 september doorgegeven worden, neem hiervoor contact op met [email protected]. Na 4 september brengen wij uw inschrijving in rekening.

Het Nederlands Film Festival behoudt te allen tijde het recht data en/of filmvoorstellingen te wijzigen. Het festival stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen.​

Contact

Vragen over de film? Wensen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.