Primair onderwijs

Het leukste en leerzaamste schoolreisje is… met de hele klas naar het filmfestival! Dit jaar vindt het Nederlands Film Festival plaats van 27 september tot en met 5 oktober. Negen dagen lang mag Utrecht zich dé filmhoofdstad van Nederland noemen. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke pijler en biedt daarom ook deze editie voor het primair onderwijs vertoningen van de beste Nederlandse jeugdfilms (inclusief nagesprek, vaak met cast- en of crewleden) en de workshop Virtual Reality.

Aanmelden

De inschrijvingen voor 2018 zijn gesloten. Last-minute aanmelden? Neem contact op met NFF Educatie via [email protected] om de mogelijkheden te bespreken.

Film kijken op het NFF? Daar steek je wat van op!

Met de klas naar het NFF is meer dan een leuk ochtendje uit. Bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren van bewegende beelden is essentieel voor leerlingen. Het stimuleren van mediawijsheid is dan ook een speerpunt van het NFF educatieprogramma. Dit doen we o.a. door het aanbieden van gratis verdiepend lesmateriaal ontwikkeld in samenwerking met EYE Filmmuseum, nagesprekken met cast en/of crew en het organiseren van workshops met filmprofessionals. De activiteiten binnen het educatieprogramma sluiten aan bij diverse kerndoelen van het onderwijs, waaronder het leren kijken naar en reflecteren op eigen (beeldend) werk en dat van anderen en het leren gebruiken van beelden om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken.

Filmvertoningen (groep 1 t/m 8)  VR Workshop (groep 7&8)

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030 2303800.