Social Media Stories

Welkom bij de online leeromgeving van Social Media Stories. Op deze pagina vind je informatie over de workshop Social Media Stories en de Storyspace tentoonstelling van NFF Digitale Cultuur. Als je met je klas deelneemt aan een workshop heb je ook toegang tot het besloten gedeelte van deze leeromgeving via onderstaande link. Hier vind je meer informatie over de workshopopdracht, de voorbereidende les en de interactieve webserie Wadoeje.

Wat is Social Media Stories

Social Media Stories is een educatieve workshop gericht op het vertellen en ervaren van verhalen, ontwikkeld voor MBO-studenten. Deelnemende studenten creëren een eigen interactieve video, waarin verschillende dilemma’s centraal, en waarin ze de kijker uitdagen om een keuze in te maken. Hoe het verhaal afloopt? Dat lot bepaalt de kijker!

De studenten gaan in de workshop aan de slag met het schrijven van een script over een dilemma, en verwerken dit vervolgens tot een interactieve film waarin zij eigen filmmateriaal gebruiken: waarin ze de scenes zelf filmen en acteren of online filmmateriaal: om een scene toe te voegen die je niet zomaar even zelf kan filmen.

Neem je deel aan de Social Media Stories workshop? Ga dan naar de besloten omgeving en maak de voorbereidende opdracht voor in de klas.

WADOEJE STILL PHOTOGRAPHER ROBBERT DOELWIJT JR 2

Workshop

Neemt jouw klas deel aan een workshop?

Bezoeker van Story Space met VR-bril

NFF Digitale Cultuur

Meer informatie over de andere kunstwerken op de Storyspace van NFF Digitale Cultuur

NFF Thuis foto Momenttom

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.