Social Media Stories

Welkom bij de online leeromgeving van Social Media Stories. Op deze pagina vind je informatie over de workshop Social Media Stories en de Storyspace van NFF Digitale Cultuur. Als je met je klas deelneemt aan een workshop heb je ook toegang tot het besloten gedeelte van deze leeromgeving via onderstaande link. Hier vind je meer informatie over de workshopopdracht, de voorbereidende les en videoboodschappen van de makers Next Space Rebels.

Wat is Social Media Stories?

Social Media Stories is een educatieve workshop gericht op het vertellen en ervaren van verhalen, ontwikkeld voor MBO-studenten. Deelnemende studenten creëren hun eigen online verhaal, gemaakt met apps die ze dagelijks gebruiken, zoals Instagram en WhatsApp. Het doel van de workshop is studenten bij het maken van een online verhaal te inspireren om verschillende media (zoals tekst, video, afbeeldingen, geluid – allemaal te maken met behulp van simpele apps) in te zetten en hen hierin uitdagen out-of-the-box te denken. Welke informatie deel je wanneer en waarom? Hoe kun je jouw verhaal een andere vorm geven?

Neem je deel aan de Social Media Stories workshop? Dan maak je een voorbereidende opdracht voor in de klas en volg je de drie uur durende workshop op locatie.

De workshop vindt plaats in de Bibliotheek Neude, het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht Ook de Storyspace expositie van NFF Digitale Cultuur is hier te zien.

Next Space Rebels Rocket

Workshop

Neemt jouw klas deel aan een workshop?

Digitale cultuur

NFF Digitale Cultuur

Meer informatie over de andere kunstwerken op de Storyspace van NFF Digitale Cultuur

NFF Thuis foto Momenttom

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01