MBO | Lesmateriaal

In samenwerking met EYE Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat handvaten biedt bij het voor- en nabespreken van het filmbezoek in de klas. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar. Via onderstaande links zijn de docentenhandleiding (‘lesmateriaal’) en de powerpoints (‘presentatie’) per filmtitel te downloaden.

Media zijn tegenwoordig overal en medebepalend hoe studenten hun omgeving ervaren. Het is daarom belangrijk dat studenten leren omgaan met media, dat ze media leren begrijpen en gebruiken. Film is daarvoor een heel toegankelijk middel.

In schoolverband een bijzondere film kijken in een filmzaal, met een inhoudelijke voorbereiding en verwerking op school: dat is zowel leerzaam als leuk! NFF Educatie selecteert niet alleen films waar u naar toe kunt met de klas, maar geeft ook suggesties waarmee u de filmvoorstelling vooraf en achteraf kunt bespreken. Daag studenten uit om op de film te reflecteren, hun mening te verwoorden en te luisteren naar andermans mening. Zo geeft u een concrete invulling aan mediaonderwijs en mediawijsheid.


Lesmateriaal MBO 2018

 

Kort filmblok – Horror
Kort filmblok – Social Media