Mbo | NFF Filmvertoningen

Met het NFF Educatieprogramma voor het mbo creëer je een echte NFF-bioscoop ervaring. Je kiest een film aansluitend bij je leerdoel en de leeftijd van je studenten. Bij de film ontvang je een bijbehorend lespakket dat inspeelt op de thematiek van de film en de basisprincipes van Filmeducatie. Met de NFF Filmkit transformeer je het vertrouwde klaslokaal om tot een feestelijke filmfestivallocatie: een uitje naar de bios zonder reistijd, en weinig tot geen voorbereidingstijd. Zelf een mini filmfestival organiseren op school wordt zo een fluitje van een cent!

 

Wat krijg je allemaal?

 • Keuze uit de nieuwste, leukste, met zorg geselecteerde festivalfilms;
 • Een NFF-bioscoopervaring in je klas;
 • Speciaal voor de films ontwikkeld lesmateriaal
 • Thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van je studenten;
 • Lessen sluiten aan bij de leerdoelen: kritisch leren kijken, analyseren, reflecteren en zelf verhalen maken
 • Uniek inkijkje in het maakproces van de films;
 • Speciale videoboodschappen of livegesprekken met makers;
 • Alles vanuit je eigen klaslokaal of school! Je hebt alleen een beamer of digibord en internet nodig.

Praktische informatie: 

 • Vanaf €2,75 per leerling
 • Betaling met de CJP Cultuurkaart is mogelijk
 • Reserveringen voor filmvertoningen kunnen zonder kosten worden gecanceld t/m 10 juli. Hierna is de aanmelding definitief. Het exacte leerlingenaantal kan worden gewijzigd t/m 5 september. Er geldt een minimale afname van 15 leerlingen per klas;
Ga aan de slag met Filmeducatie

Inschrijven doe je t/m 10 juli 2021. Liever een programma op maat? Dat kan! Mail ons via [email protected].

Inschrijven

Kies je NFF Educatiefilm:

 • De Oost

  De Oost van Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946.

  Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

  Duur: 137 min.

  Direct inschrijven
 • I Don't Wanna Dance

  Na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben worden de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) en zijn jongere broertje tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed: het huis is opgeruimd, de koelkast gevuld, Daphne heeft werk en Joey vindt zijn draai bij een dansgroep. Het belooft een mooie zomer te worden. Maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer Daphne terugvalt in haar oude patronen. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang houdt hij deze destructieve dans met zijn moeder nog vol, ten koste van zijn eigen geluk? ‘I Don’t Wanna Dance‘ is een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het zelf meemaakte.

  Duur: 88 min.

  Bekijk de trailer 

  Direct inschrijven
 • Meskina

  Op het gebied van familie, liefde en werk is de dertigjarige Leyla maar een ‘meskina’, oftewel ‘zieligerd’. Humoristische film over het breken met ideaalbeelden en het vinden van je eigen weg. 

  De dertigjarige Leyla heeft geen man, geen kind en geen carrière. In de ogen van anderen is ze daarom een ‘meskina’: zieligerd. Met al die luidruchtige stemmen om haar heen probeert Leyla erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar echt gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. Modern sprookje over identiteit en het breken met verwachtingen en rolpatronen, met onder andere Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar, Soundos el Ahmadi en Bilal Wahib.

  Duur: 95 min.

  Bekijk de trailer

  Direct inschrijven