Professionals Programma voor studenten

Het Nederlands Film Festival is de meest omvangrijke ontmoetingsplek van de Nederlandse vakwereld. Met het Professionals Programma wil het NFF een constructieve bijdragen leveren aan de Nederlandse AV-industrie; fictie, documentaire, series, interactive, transmedia.

Het Professionals Programma vindt plaats van vrijdag 28 september tot en met maandag 1 oktober 2018. Het vierdaagse programma bevat onder andere een Conferentiedag, masterclasses en seminars en is grotendeels toegankelijk voor studenten.

Vrijdag 28 september
 • Conferentiedag, 09:30 - 17:30 uur

  9.30 – 13.00 uur:         Ochtendprogramma
  14:00 – 17:30 uur:       Middagprogramma

  Meer info en tickets
Vrijdag 28 september
 • Het scenario & de collega's, 14:00-17:00 uur 

  Het NFF en het Netwerk Scenarioschrijvers presenteren ook dit jaar weer een bijeenkomst die in het teken staat van het scenario. Dit keer zijn de collega’s van de scenaristen aan het woord. Want hoewel schrijvers het fundament leggen, kunnen zij veel leren van acteurs, regisseurs, producenten en anderen die hun woorden omzetten in beeld.

  Meer info en tickets
Zaterdag 29 september
 • Jan Harlan: Music as a scripting tool, 10:00-12:30 uur

  Hij was Stanley Kubrick’s vaste producent sinds Barry Lyndon én werkte oa met Steven Spielberg. In deze inspirerende lezing combineert Jan zijn vertelkunst met zijn liefde voor (film)muziek. Velen beschouwen muziek als onderdeel van de post-production, maar Harlan toont aan hoe het juist de structuur van een hele film kan bepalen. In samenwerking met Shortcutz Amsterdam.

  Meer info en tickets
 • Masterclass Montage, 13:30-17:00 uur

  Masterclass met de voor twee Oscars genomineerde Dylan Tichenor, ACE, bekend als de vaste editor van Paul Thomas Anderson. Aan de hand van scènes en sequenties uit zijn beroemdste films vertelt Tichenor over zijn werk. Georganiseerd door de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE) en NFF.

  Meer info en tickets
Zondag 30 september
 • Interactive programma: Our Brave New Worlds, 13:00-17:00 uur

  Het NFF neemt de utopische en dystopische kanten van onze nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep. Internationaal vermaarde sprekers en jonge talenten gaan in gesprek over de nieuwe schermen, nieuwe platformen en nieuwe verhalen die nieuwe technologieën met zich meebrengen. Lees meer

  Bestel hier tickets
 • Masterclass Camera, 19:30-22:00 uur

  De Nederlandse cameraman Kees van Oostrum werkt al jaren in de VS en ontving meerdere Emmy nominaties. In deze masterclass vertelt hij over zijn werk, het verschil tussen film en televisie en zijn visie als hoofd van The American Society of Cinematographers.

  In samenwerking met de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

  Meer info en tickets
Maandag 1 oktober
 • Be Dramatic! 10:00-13:00 uur

  Een seminar geheel gewijd aan Europees drama. In samenwerking met de Franse Think Tank en festival Série Series wordt een aantal casestudies gepresenteerd van nog niet vertoonde series, vertegenwoordigd door hun creatieve teams.

  Meer info en tickets
 • Seminar Animatie: coproduceren met China 14:30-17:00 uur

  Hoe kunnen buitenlandse filmmakers en producenten hun kansen beproeven in de Chinese animatie-industrie? Producenten Manuel Cristòbal (Spanje) en Becky Bristow (V.S), geven een unieke kijk in de keuken. In samenwerking met Animatie Producenten.

  Meer info en tickets
 • Masterclass William Simpson

  Maandag 1 oktober, 20:00 – 22:00

  Door zijn werk voor GAME OF THRONES staat William Simpson bovenaan het verlanglijstje van veel fantasy- en actiemakers. Aan de hand van zijn werk neemt hij ons mee in zijn wereld.

  Meer info en tickets
Contact en reserveren

Ninelotte Dijk – Medewerker Educatie
[email protected]
030 – 2303800