HBO en WO

Voor HBO en WO opleidingen en studieverenigingen biedt het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival diverse mogelijkheden. Zo kunnen er via de afdeling educatie voorafgaand aan de publieksverkoop al kaarten voor het film- en Professionals Programma worden gereserveerd. Hiernaast bieden we programma’s op maat en denken we graag mee over een geschikt programma, passend bij de opleiding en studenten.

Waarom naar het Nederlands Film Festival?
  • In het brede aanbod van bijzondere films en tal van speciale educatieve programma’s is voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld: masterclasses, exposities, interviews met interessante gasten en voor studenten gratis te bezoeken filmcolleges.
  • Studenten worden aangemoedigd kritisch naar beeld te kijken. Vaak zijn cast en / of crew aanwezig bij de filmvertoningen om na afloop vragen van studenten te beantwoorden.
  • Het NFF is dé ontmoetingsplek voor Nederlandse filmmakers en de industrie. Studenten krijgen de gelegenheid een waardevol netwerk op te bouwen.
Groepsreserveringen

Opleidingen en studieverenigingen kunnen vanaf maandag 11 juni contact opnemen voor meer informatie over het festival- en Professionals Programma, groepsreserveringen, studentenkorting en programma’s op maat.

Neem contact op voor een groepsreservering

Nieuw! De Talentpas

Studenten en net afgestudeerden kunnen de gehele festivalweek gebruik maken van de Talentpas. Voor €100,- kunnen studenten tickets voor alle reguliere filmvertoningen en evenementen én de bijeenkomsten van het NFF Professionals Programma reserveren. Talentpashouders krijgen de mogelijkheid vanaf 30 augustus, voor de start van de reguliere kaartverkoop op 3 september, hun tickets te reserveren. Let op: voor de bijeenkomsten van het NFF Professionals Programma zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Reserveer nu talentpassen via: [email protected]


Programma HBO en WO NFF 2018

Neem contact op voor meer informatie over het festivalprogramma of bekijk het complete programma vanaf 3 september online. In 2018 onder andere:

Filmcolleges

Op vier doordeweekse festivaldagen biedt het NFF in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht openbare colleges aan. In deze filmcolleges worden makers wier films op het festival te zien zijn uitgenodigd, zodat studenten hen het hemd van het lijf kunnen vragen. Een unieke kans om in een informele setting vragen te stellen én te netwerken. En voor studenten gratis toegankelijk! Binnenkort vind je er hier meer informatie over.

NFF Professionals Programma

Het NFF Professionals Programma vindt plaats van vrijdag 28 september tot en met maandag 1 oktober 2018. Het vierdaagse programma bevat onder andere een Conferentiedag, masterclasses en seminars.

Bekijk het NFF Professionals Programma voor studenten

Nieuw! beleef de Interactive expo

€100,- per groep (max. 40 studenten), van vr 28 sep t/m do 4 oktober, 10.30 – 12.00 uur. Tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive (o.a. games, virtual reality en multimediale producties) zijn tijdens het Nederlands Film Festival te bewonderen én te beleven. Bezoek met de klas de expo en wordt rondgeleid op de twee verschillende locaties. Ontdek nieuwe manieren van verhalen vertellen, ervaar de impact van technologie en beleef de beste interactive projecten: kijk, dans, game, scroll & beleef. Aanmelden via NFF Educatie.

Bekijk de kanshebbers voor het Gouden Kalf voor Interactive

Een NFF programma op maat

Een programma op maat? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan een vertoning van de NFF openingsfilm NIEMAND IN DE STAD met een Q&A achteraf. Of een gezamenlijk bezoek aan de NFF Interactive tentoonstelling waar studenten kennis maken met de meest innovatieve vormen van film. Neem voor advies op maat of een mogelijke samenwerking contact op via onderstaande contactgegevens.


Contact en reserveren

Ninelotte Dijk – Medewerker Educatie
[email protected]
030 – 2303800

Meld je aan voor de nieuwsbrief!