Filmvertoning bij jou in de buurt

Het NFF komt naar je toe, met filmvertoningen door het hele land. Scholen in alle regio's kunnen zo in de eigen buurt een onvergetelijke dag in festivalsfeer meemaken.

Is je klas niet in staat om naar Utrecht af te reizen? Boek dan een NFF Filmvertoning op locatie, compleet met moderator en inhoudelijke voor- en nagesprekken! Je ontvangt vooraf al het lesmateriaal als hulp op een goede voorbereiding. Voor leerlingen op het basisonderwijs is de film Knor geselecteerd en voor het voortgezet onderwijs is de dynamische documentaire Shabu geselecteerd.

Inschrijven kan via een filmtheater bij jouw in de buurt. Ben je benieuwd naar alle deelnemende filmtheaters? De definitieve lijst wordt begin juni bekendgemaakt.

Still Knor

Basisonderwijs: Knor

Ook kinderen denken na over de toekomst en wat ze daar zelf aan kunnen bijdragen. Thema’s als familieperikelen en voedselbewustzijn komen hier terug in een creatief, technisch en arbeidsintensief stop-motion-jasje.

In Knor, de eerste Nederlandse stop motion-film op speelfilmlengte, leert Babs van haar ouders heel bewust met voedsel om te gaan. Dus: geen vlees eten en eigen groenten kweken! Als ze van haar opa uit Amerika een biggetje krijgt om groot te brengen, is ze dolblij met het huisdier. Haar opa blijkt in Knor iets anders te zien…

Still Shabu

Voortgezet onderwijs: Shabu

Je bent jong en je zit vol plannen, al mislukken die soms grandioos. Maar van fouten kan je leren, ontdekken deze straatwijze jongeren.

In de dynamische, muzikale documentaire Shabu moet een 14-jarige na het in de prak rijden van z’n oma’s auto, de schade zelf terugbetalen. Hoe verdien je in één zomer genoeg doekoe om alles goed te maken? Laat dat maar aan deze creatieve charmeur uit Rotterdam-Zuid over.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de educatienieuwsbrief.