NFF Educatie Filmvertoningen primair en voortgezet onderwijs

In 2020 organiseer je een NFF-vertoning bij jou op school! Omdat de vertoningen voor scholen dit jaar niet plaats kunnen vinden op het festival in Utrecht, brengen wij het Nederlands Film Festival naar de klas met de NFF Filmkit, vol attributen om de klas om te toveren tot een bioscoop in NFF-stijl! Bekijk een Nederlandse film in je klas, inclusief kijktips via korte video’s, een videoboodschap van de makers en de NFF Filmkit om de klas aan te kleden geheel in NFF-stijl. Afsluiten doe je met de bijbehorende interactieve filmles voor op het digibord, begeleid door een lerarenhandleiding (na aanmelden vanaf september op deze pagina te downloaden). 

Om te helpen jullie ultieme filmvertoning te organiseren stelt het NFF diverse uitbreidingspakketten beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor de extra opties, zoals een persoonlijk bericht van de makers tot een compleet NFF-feest met rode loper en Gouden Kalf bij jou op school! 

Technicus to the rescue
Geen filmtechniek op school of andere technische vragen? Geen paniek! Neem contact met ons op via
[email protected] en wij kijken naar de mogelijkheden.

Aanmelden
De deadline om jouw klas aan te melden voor het NFF is gesloten. Heb je een vraag over het programma van dit jaar? Neem contact op met [email protected].


De Filmkits voor het primair en voortgezet onderwijs

UITVERKOCHT: NFF in de Klas Startpakket

Inspireer je klas met een NFF filmprogramma inclusief verdiepend lesmateriaal en een videoboodschap van de maker. 

Wat krijg je? 

  • Een NFF filmprogramma naar keuze in de klas (te bekijken op het digibord of via een beamer)
  • Online lespakket voor een inhoudelijke voor- en nabespreking met je klas
  • Een videoboodschap van de maker
  • Leuke kijktips om je ervaring nog educatiever te maken
  • De NFF Filmkit waarmee je de klas omtovert tot een NFF-bioscoop

Kosten van de educatievertoningen zijn: €2,75 per leerling

UITVERKOCHT: NFF in de Klas PLUS: In gesprek met de filmmaker

Ontvang een persoonlijk aan de klas gerichte videoboodschap van de filmmaker of stel al je vragen tijdens een live online nagesprek.

Deze uitbreidingsmogelijkheid is niet voor elk filmprogramma mogelijk. Neem contact op met [email protected] voor meer informatie. Voor dit programma geldt op=op.

Kosten meerprijs: €80,-

UITVERKOCHT: NFF in de Klas PLUS: Gastdocent in de klas

Liever een ervaren filmdocent in de klas om de bijbehorende filmles te verzorgen? NFF maakt het mogelijk! Wij regelen een gespecialiseerde gastdocent die de klas meeneemt in de wereld van beeldeducatie.

Voor dit programma geldt op=op.

Kosten meerprijs: €150,-

UITVERKOCHT: De Grote PLUS

De hele school staat voor een dagdeel compleet in het teken van het NFF. We halen alles uit de kast om jullie school tot een NFF festivallocatie om te toveren, inclusief rode loper, Gouden Kalf, groot scherm en (online) aanwezige makers!

Dit pakket is uitsluitend in de festivalweek (25 september t/m 3 oktober) te boeken en is een uitbreiding op het bestaande NFF in de Klas Startpakket. Voor een offerte neem contact met [email protected]. Voor dit programma geldt op=op

Kosten van De Grote PLUS: €450 (voor een dagdeel)

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs