Word donateur

Word donateur en steun het Nederlands Film Festival. Elk bedrag, groot of klein maakt het verschil. Met jouw steun kunnen we jaarlijks de beste (film)producties van eigen bodem blijven vertonen en belonen, een ontmoetingsplek bieden voor filmmakers en publiek, filmeducatie mogelijk maken via opleidingen en scholen, talentontwikkeling stimuleren en nog veel meer!

Donateur worden

Donateur worden van NFF doe je eenvoudig door het donatieformulier in te vullen.

Vul hier het donatieformulier in

Periodieke schenking

Doneren met belastingvoordeel? Zet je donatie om in een zogenaamde periodieke schenking voor vijf jaar, dan maak je meteen gebruik van belastingvoordeel via de Geefwet. Het is niet nodig om een schenking vast te laten leggen door een notaris. Dit gaat inmiddels heel eenvoudig via een schenkingsovereenkomst.

Om van dit fiscale voordeel gebruik te maken, mail je het ingevulde formulier naar [email protected]. Na het verwerken van de schenking sturen we een door ons ondertekende kopie van deze overeenkomst per e-mail retour. Heb je hulp nodig bij het invullen van het formulier of heb je vragen over periodiek schenken? Neem contact met ons op via [email protected] of bel 030-230 3800.

Download het schenkingsformulier


 

Alle informatie over voordelig schenken op een rij

Voordelig schenken

Door de Geefwet is een gift aan NFF voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Bij een periodieke gift die voor vijf jaar wordt vastgelegd geldt bovendien geen schenkingsdrempel voor het aftrekbare bedrag. Indien je in de hoogste belastingschijf valt, is bij een jaarlijkse gift van €250- je voordeel op jaarbasis ongeveer € 140,-, terwijl je netto gift dan ongeveer €110,- bedraagt. In de tweede, lagere schaal komt dit neer op ongeveer 50% van je schenking. De overheid maakt het beleid ten aanzien van fiscale aftrekbaarheid en bepaalt of dit in de toekomst zo blijft.

Geefwet

Sinds 2012 is geven aan een culturele instelling door de Geefwet extra voordelig. De gift mag namelijk +25% van de inkomstenbelasting worden afgetrokken. Dit belastingvoordeel geldt bij zowel een gewone (structurele) schenking als bij een periodieke schenking.

Rekenvoorbeeld

Een structurele donatie met schenkingsovereenkomst van 250 kost met het belastingtarief van 37,35% netto nog maar 133. Met het maximale belastingtarief van 46% en de multiplier van 125%, kost een periodieke schenking van 250 effectief nog maar 106.


Meer over NFF