Terugblik NFF 2018

 • Fotoalbum Professionals Programma

  Alle foto’s van het NFF Professionals Programma 2018 op een rij.

  Bekijk hier

 

 

 • Verslag Be Dramatic!

  Maandag 1 oktober vond Be Dramatic! plaats, georganiseerd in samenwerking met Série Series en Léo Soesanto. Met talks van producer Lars Blomgren (THE BRIDGE), het team achter de nieuwe BBC-serie INFORMER en Joram Lürsen over zijn nieuwe project THE FLYING DUTCHMEN.

  Lees verslag
 • Winnaars NFF Talent Awards bekend

  Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft tijdens de NFF Talent Awards uitreiking beginnend filmtalent bekroond met de Studenten- en Debuut Awards.

  Lees meer
 • Eerste editie SOLD!

  Zondag 30 september was de eerste editie van het nieuwe programma SOLD!: waar sales agents en distributeurs Nederlandse producenten en makers ontmoetten, Nederlandse producties met internationale potentie werden gepresenteerd en werd verkend hoe Nederlandse films nog effectiever hun weg naar een wereldwijd publiek kunnen vinden.

  Lees verslag
 • Verslag Stories & Beyond

  Stories & Beyond bood dit jaar podium aan een geselecteerde groep Franse, Waalse en Nederlandse scenarioschrijvers met het doel professionele feedback te krijgen op hun projecten. In een-op-een gesprekken ontmoeten de schrijvers vooraanstaande figuren uit de Nederlandse, de Franse en Waalse filmindustrie.

  Lees verslag
 • Interviews BoostNL

  BoostNL is het samenwerkingsproject van het Nederlands Film Festival en IFFR dat projecten in ontwikkeling en postproductie een op maat gemaakt programma biedt vanaf het NFF in september tot en met IFFR in januari. Verslaggever Nick Cunningham interviewde de deelnemers over hun projecten, wensen en wat BoostNL hen biedt.

  Lees de interviews
 • Verslag Talent Feedback Sessies

  Opkomende Nederlandse scenarioschrijvers en regisseurs kregen op 29 september de kans om hun scripts en filmplannen voor te leggen aan gevestigde experts.

  Lees meer
 • Wrap-up NFF Conferentie

  Op vrijdag 28 september vond de NFF Conferentie plaats over de stand van zaken in het AV-landschap. Verslaggever Anton Damen maakte een krachtige samenvatting van deze dag.

  Lees meer
 • Docent Jeroen Stultiens verkozen tot eerste Filmleraar van het Jaar

  Jeroen Stultiens van Montessoribasisschool Roermond is de eerste leerkracht die zich Filmleraar van het Jaar mag noemen. De prijs is een initiatief van Eye Filmmuseum, het NFF en het Netwerk Filmeducatie en werd uitgereikt door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media bij het Ministerie van OC&W.

  Lees meer