CutCast

In tijden dat alles kut is spreken wij met mensen uit de hele filmketen. Die keten die zo belangrijk is voor het vermaken, verlichten van de mens. We zien onze buffers verdampen en weten niet wanneer we weer aan de slag kunnen. Kunnen onze ouders niet meer knuffelen en ons vermaken met vrienden en geliefden.

In de CutCast zoeken we verhalen, inspiratie en verbondenheid in een tijd dat alles onzeker is. Gedeelde smart is halve smart. Afgelopen jaar zijn de eerste stappen gezet om de kop en de staart van de filmketen meer te verbinden. Nu is het moment om die verbondenheid een gezicht te geven en te tonen dat we ook in deze tijden samen worstelen om deze tegenslag te boven te komen.

Over de hosts

Hein van Joolen en Julius Ponten gaan tweewekelijks het gesprek aan met diverse aansprekende mensen uit de gehele filmketen en hier en daar een mental expert. Hein en Julius kennen elkaar al jaren. Zoals velen in de industrie kennen ze hun pieken en dalen in deze industrie vol mensen gedreven door passie voor hun vak. Hein is een ervaren distributeur met ervaring in de independent en studio-kant. Julius produceerde o.a. Rabat en Wolf, organiseerde honderden feesten en richt zich nu op het creëren van films en cultureel gedreven initiatieven.

Op zoek naar verhalen, vergezichten, inspiratie, tips en af toe een grap. — Mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival.

 • S01E04: Rebecca van Unen

  Rebecca van Unen is al 20 jaar een succesvol Casting director. Ze start in deze aflevering een lobby voor een Gouden Kalf voor Casting directors, legt uit hoe ze haar boosheid niet meer laat bepalen wat ze doet en waarom acteurs altijd nee moeten kunnen zeggen.

 • S01E03: Kadir Selçuk

  Voor de derde aflevering spreken Hein en Julius met Kadir Selçuk. Als eigenaar van The Movies en De FilmHallen is hij de grootste onafhankelijke bioscoopuitbater van Amsterdam. Op zijn oude werkplek in Rotterdam praten we over popcorn, liefde en pijn.

 • S01E02: Achmed Akkabi

  Daar zijn we weer met episode 2 van De CutCast. We zijn te gast bij het productiekantoor van Achmed Akkabi, Tebbernekkel, in Amsterdam Noord. Waarschijnlijk is dit de meest professionele uitzending want hij heeft een heuse podcast-studio in zijn kantoor gebouwd. Aanleiding voor ons gesprek is hoe belangrijk content is, zeker in deze Corona-tijd. Achmed kon daar samen met Videoland in voorzien door MOCRO MAFFIA seizoen 2 vervroegd uit te brengen.

 • S01E01: Mees Peijnenburg

  Voor onze eerste aflevering hebben we regisseur/scenarist Mees Peijnenburg zo gek gekregen om aan te schuiven. Aanleiding voor het gesprek is zijn regiedebuut PARADISE DRIFTERS,  dat door de Coronacrisis niet in april uit kon gaan. Er wordt gesproken over de totstandkoming van de film en hoe eenzaamheid een rol speelt in onze levens en zijn werk.