Overzicht competities en prijzen

Hier zie je precies welke prijzen er worden uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival en om wat voor competities het gaat. Naast de vaste Gouden Kalf Competitie zijn er namelijk nog veel meer. Bijvoorbeeld het Forum van de Regisseurs of de NFF Studentencompetitie en de NFF Debuutcompetitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

 • Gouden Kalf Competitie

  Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

  Lees meer
 • Forum van de Regisseurs

  De NFF-competitie voor grensverleggende films beleeft dit jaar zijn vierde editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

  Lees meer
 • NFF Debuutcompetitie

  Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

  Lees meer
 • NFF Studentencompetitie

  Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten!

  Lees meer

Meer prijzen die tijdens het Nederlands Film Festival in samenwerking worden uitgereikt:

 • MovieZone NFF Award

  De prijs wordt uitgereikt door een jongerenjury (15 t/m 18 jaar). De winnaar van de MovieZone NFF Award maakt kans opgenomen te worden in een van de filmeducatieve programma’s van EYE.

  Bekijk winnaars
 • Prijs van de Nederlandse Filmkritiek

  Deze ‘Persprijs’ wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De KNF stelt uit haar leden een jury samen die de nominaties bepaalt en tevens de winnaar aanwijst uit de speelfilms en lange documentaires die in première gaan op het festival.

  Bekijk winnaars
 • 48 Hour Film Project

  Het 48 Hour Film Project is een competitie waarin teams van filmmakers een genre, een personage, een rekwisiet en een dialoog toegewezen krijgen, en 48 uur hebben om een korte film met die elementen er in verwerkt te creëren.

  Bekijk winnaars
 • The Pitch

  Bij The Pitch krijgen deelnemers slechts 60 seconden om hun idee voor een volgend korte-filmproject te presenteren. De vijf beste pitches mogen door naar The Pitch Live Finale, waar de finalisten live pitchen voor een jury en publiek en de winnaar wordt uitgeroepen die €5.000,- productiebudget ontvangt.

  Bekijk winnaars
 • Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie

  De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt jaarlijks uitgereikt onder auspiciën van de Louis Hartlooper Stichting. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Een nationale filmcultuur is ondenkbaar zonder goede filmpublicaties. Zonder referenties, reflecties, onderzoek, inventarisaties en andere geschreven inzichten is er zelfs geen begin van filmcultuur.

  Bekijk winnaars