Overzicht competities en prijzen

Hier zie je precies welke prijzen er worden uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival en om wat voor competities het gaat. Naast de Gouden Kalf Competitie zijn er bijvoorbeeld het Forum van de Regisseurs of de NFF Studentencompetitie en de NFF Debuutcompetitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

  Meer over de competities en prijzen

   

  • Gouden Kalf Competitie

   Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

   Lees meer
  • Forum van de Regisseurs

   De NFF-competitie voor grensverleggende films beleeft dit jaar zijn vijfde editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

   Lees meer
  • NFF Debuutcompetitie

   Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

   Lees meer
  • NFF Studentencompetitie

   Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten!

   Lees meer

  Meer prijzen die tijdens het Nederlands Film Festival in samenwerking worden uitgereikt:

  • Prijs van de Nederlandse Filmkritiek

   Deze ‘Persprijs’ wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De KNF stelt uit haar leden een jury samen die de nominaties bepaalt en tevens de winnaar aanwijst uit de speelfilms en lange documentaires die in première gaan op het festival.

   Bekijk winnaars
  • Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie

   De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt jaarlijks uitgereikt onder auspiciën van de Louis Hartlooper Stichting. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Een nationale filmcultuur is ondenkbaar zonder goede filmpublicaties. Zonder referenties, reflecties, onderzoek, inventarisaties en andere geschreven inzichten is er zelfs geen begin van filmcultuur.

   Bekijk winnaars