BoostNL

BoostNL is het samenwerkingsproject van het Nederlands Film Festival en IFFR dat projecten in ontwikkeling en postproductie een op maat gemaakt programma biedt vanaf het NFF in september tot en met IFFR in januari.

Het doel is om Nederlandse projecten in ontwikkeling én internationale filmprojecten die al gepresenteerd zijn tijdens de co-productiemarkt CineMart en/of steun hebben ontvangen van IFFR’s Hubert Bals Fonds, intensiever te begeleiden en te presenteren aan mogelijke toekomstige partners.

Het programma richt zich op projecten die in een gevorderd stadium van ontwikkeling zijn, en klaar zijn voor presentatie op een co-productiemarkt, alsook films die bijna afgerond zijn en als work-in-progress kunnen deelnemen.

Door de krachten van de twee festivals te bundelen en aan te vullen met een op maat gemaakt programma van onder andere scriptconsultants en editingmentoren, individuele gesprekken met vooraanstaande filmprofessionals en aandacht voor festival-, sales- en marketingstrategieën, zorgt BoostNL voor een sterke industry exposure voor de geselecteerde projecten.

Tijdens het NFF ligt de nadruk voor de geselecteerde projecten op een op maat gemaakt expert programma met onder meer (internationale) scriptconsultants, editingmentoren en festival-, sales- en marketingstrategieën experts. Nederlandse producenten kunnen tijdens het NFF al in gesprek met de geselecteerde internationale BoostNL projecten.

Tijdens het IFFR ligt de focus van de geselecteerde projecten op de één-op-één gesprekken met mogelijke internationale co-producenten.


BoostNL Selectie 2018

Voor een overzicht van alle BoostNL projecten van de afgelopen edities:

Klik hier

BoostNL is co-founded by: