Blikverruimers

Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn zijn de Blikverruimers op het Nederlands Film Festival 2019. Nieuw aan het programma is dat zij als gastcurator een vijftal recente producties programmeren die voor hen inspirerend zijn. Deze producties vind je onderaan deze pagina. Daarnaast wordt een verdiepend avondprogramma samengesteld. Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn tonen ieder op eigen wijze hun kijk op film, televisie en interactieve media.


 • Tim Hofman

  Zaterdag 28 september is de beurt aan presentator, journalist, dichter en columnist Tim Hofman (1988). Hij begon in 2011 als verslaggever bij BNNVARA, waar hij vele programma’s heeft gemaakt en gepresenteerd. In 2016 begon Hofman het YouTube-kanaal #BOOS, waarin hij jongeren helpt met het oplossen van problemen.

  Tijdens de avond van Tim opent Tim het gesprek over de verantwoordelijkheid als kunstenaar. Wat mogen we nog zeggen en maken en wat is eigenlijk de verantwoordelijkheid van een kunstenaar? Moet kunst maatschappelijk verantwoord zijn, mag kunst bijten en in hoeverre moet een kunstenaar zich schikken? Gasten zijn o.a. regisseur Giancarlo Sánchez (MOCRO MAFFIA) en scenarist Maud Wiemeijer (ANNE+).

  Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
  Tijd: 21:00-23:00 uur
  Tickets: €13,-

  Bestel nu je tickets
 • Halina Reijn

  Maandag 30 september is de avond van actrice, schrijver en regisseur Halina Reijn (1975). Ze maakte een succesvolle carrière door in het theater en op het witte doek. In 2007 won ze een Gouden Kalf voor haar vertolking van Mabel Wisse Smit in de serie DE PRINS EN HET MEISJE. Het NFF 2019 opent met de première van haar regiedebuut INSTINCT.

  Tijdens de avond van Halina gaat zij met o.a. journaliste/documentairemaker Bibi Fadlalla in gesprek over vrouwen in de filmsector. Hoe belangrijk zijn vrouwen voor en achter de camera voor de representatie van vrouwen binnen de sector en het vertellen van verschillende verhalen?

  De avond van Halina Reijn is uitverkocht.

 • Jandino Asporaat

  Op woensdag 2 oktober toont stand-up comedian, acteur en televisiepresentator Jandino Asporaat (1981) zijn programma. Asporaat debuteerde in 2006 met zijn eerste cabaretprogramma Antilliaanse pot, kreeg in 2011 zijn eigen tv-programma DE DINO SHOW en speelde vijf en zes rollen in de films BON BINI HOLLAND (2015) en BON BINI HOLLAND 2 (2018).

  Tijdens de avond van Jandino kijkt hij naar verschillende verhalen en representaties binnen film en tv. Wie krijgen het podium in Nederland en waarom? Hoe bereiken we een zo divers mogelijk aanbod als het aankomt op verhalen en perspectieven binnen film en tv? Dit doet hij met onder meer Will Koopman (regisseur van GOOISCHE VROUWEN en DIVORCE en Creative Director bij Talpa Fictie), scenarist Ashar Medina (TOM ADELAAR, MOCRO MAFFIA) en acteur Bilal Wahib (DE LIBI, MOCRO MAFFIA)

  Locatie: Louis Hartlooper Complex
  Tijd: 21:00-23:00 uur
  Tickets: €13,-

  Bestel nu je tickets

Filmprogramma


Tims Blik
Halina’s Blik
Jandino’s blik