Blikverruimers NFF 2018

Vorig jaar traden voor het eerst verschillende Blikverruimers op als gastprogrammeur op het NFF. Zij hadden een ding gemeen: ze vielen op door hun bijzondere levensloop en hun verrassende kijk op de audiovisuele wereld. Dit jaar staat in het themaprogramma “ontmoeting” centraal. Zo nodigen de Blikverruimers voor het eerst ook zelf gasten uit. Ze ontmoeten creatieven die hen hebben geïnspireerd of die het volgens hen helemaal gaan maken en gaan in gesprek met het publiek. Bestel nu early bird-tickets à €10,00!


De avond van Yous & Yay
Vrijdag 28 september
Als innovatief en succesvol podcastduo gaan Yous & Yay op vrijdag 28 september met creatieven uit de film, muziek, grafische vormgeving en digitale wereld in gesprek die zich met vaak weinig meer dan hun grenzeloze verbeeldingskracht en inventiviteit weten te onderscheiden van de grote meute makers. Daarbij maken ze een speciale festivaleditie van hun podcast NEW EMOTIONS.

Lees meer | Bestel je early bird-tickets


De avond van Michiel van Erp

Zaterdag 29 september
Zaterdag 29 september is de beurt aan regisseur Michiel van Erp die met zijn fictiedebuut Niemand in de Stad het NFF 2018 opent. Hij onderzoekt met gasten uit de film en fotografie de verbeelding van de werkelijkheid. Hoe dicht kun je als maker bij de werkelijkheid komen en welke rol speelt de camera?

Lees meer | Bestel je early bird-tickets


De avond van Adriaan de Jongh

Zondag 30 september
Op zondag 30 september programmeert hij een avond rond onafhankelijke gameproductie. Hij geeft samen met andere internationale indie-gameontwikkelaars het publiek een stoomcursus over de kunst en de wetenschap die de gamewereld zo boeiend en verrassend maken. De voertaal deze avond is het Engels.

Lees meer | Bestel je early bird-tickets


De avond van Olga Zuiderhoek

Maandag 1 oktober
Actrice Olga Zuiderhoek bekijkt op maandag 1 oktober het culturele en universele karakter van de lach in een avond over het weerbarstige van humor. Ze ontmoet komieken, regisseurs en acteurs en vraagt zich af: hoe heeft humor zich in Nederland ontwikkeld door de jaren heen? En wanneer ga je met een grap over de schreef?

Lees meer | Bestel je early bird-tickets


Elke Blikverruimer verwelkomt drie tot zeven gasten en een gespreksleider tijdens hun avondprogramma. Wie dat zijn, zal later bekend worden gemaakt. Ook schuiven alle Blikverruimers aan bij de NFF Talkshow. Het resultaat is vier uiterst gevarieerde festivalavonden die iets te bieden hebben voor iedereen.

Let op: Je kan alleen tickets kopen met een Mijn NFF account. Op de bestelpagina wordt je doorverwezen naar een inlogpagina waar je je account kunt aanmaken.