Zorgvliedt - Citaten over het Calvinisme

Hans Keller, Theo Uittenbogaard Korte documentaire - 1975 - 42 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Keller en Uittenbogaard gaan op zoek naar calvinisme in Nederland. De bloeitijd van het calvinisme was al lang geleden, maar niettemin drukt het nog altijd een stempel op de samenleving.

Documentaire waarin Hans Keller en Theo Uittenbogaard op zoek gaan naar het calvinisme in Nederland. Zonder commentaar, maar met een uiterst zorgvuldig gecomponeerde geluidsband geven ze een beeld van het calvinisme in Nederland, dat in de jaren dertig met onder meer de oprichting van de Vrije Universiteit een bloeitijd beleefde, maar nog steeds een belangrijk stempel op de Nederlandse samenleving drukt.

Credits

Producent(en) Maud Keus
Camera Mat van Hensbergen
Paul van den Bos
Montage
Fred van Dijk
Fred van Odijk
Hans Keller
Mixage
Bruno Boersma
Set geluid
René van den Berg
Omroep
Productieland(en)
Nederland