Zoop in India

Johan Nijenhuis Speelfilm - 2006 - 94 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Nicolette van Dam

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De van de jongerensoap Zoop bekende vriendenclub van dierentuinoppassers gaat in India op zoek naar verdwenen olifanten en worstelt ondertussen met verliefdheid en jaloezie.

Tweede speelfilm op basis van de populaire jongerensoap Zoop waarin een groep jonge dierenoppassers relationele en dramatische avonturen beleeft in een dierentuin. Na het succesvolle Zoop in Afrika) gaan zij in India op zoek naar verdwenen olifanten. In een hoog tempo, met veel grapjes, cliffhangers en plotontwikkelingen ontpoppen de enthousiaste pubers zich tot boevenjagers, Bollywood-acteurs en kamelenrijders. Opnamen van de chaotische metropool Mumbai contrasteren met fraaie natuuropnames, wanneer ze de jungle intrekken. De door Indiase muziek geïnspireerde soundtrack begeleidt onder meer Bollywood-dansnummers, een riksja-achtervolging en een strijd met bad guys met tulbanden en foute zonnebrillen. Ook andere karakteristieke Indiase gebruiken als het Hindoestaanse holifeest of een slangenbezweerder komen voorbij. Een busachtervolging en een touwbrug boven een waterval vormen actiehoogtepunten, maar vooral worstelen de jongeren met puberproblemen als verliefdheid en jaloezie. Bekroond met een Gouden Film.

Credits

Scenario Anya Koek
Wijo Koek
Productiebedrijf
Nijenhuis & de Levita Film en TV BV
Coproducent(en)
Marcel Boekhoorn (Volderin Entertainment b.v.)
Remko Peters (Volderin Entertainment b.v.)
Kees Hermans
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Shubhobroto Sengupta
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland