Zondag op het eiland van Grande Jatte, Zeven schrijvers op zoek naar een lezer

Jan Vrijman, Frans Weisz Korte film - 1965 - 20 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film over schrijvers op zoek naar hun publiek. Deze film, waarin niet gesproken wordt, is gemaakt ter gelegenheid van de Boekenweek in 1965. Met Rob du Mée, Maurice Vrijdag, diverse auteurs, zoals Cees Nooteboom, Gerard Reve, Harry Mulisch en Simon Vinkenoog, en vele anderen.

Korte film over schrijvers op zoek naar hun publiek. De film, waarin niet gesproken wordt, is gemaakt ter gelegenheid van de Boekenweek in 1965. De film toont het idyllische beeld van mensen in een prachtig park. Zeven schrijvers bekijken de tafereeltjes, maar blijven buitenstaanders. Door een hevige regenbui zoekt iedereen onderdak in een kasteel. Daar zien de auteurs hoe de zorgeloze schuilers prachtige boeken geweld aan doen. Rob du Mee vertolkt in deze film een kleine rol.

Credits

Scenario Anton Koolhaas
Producent(en) Jan Vrijman
Productiebedrijf
Jan Vrijman Cineproduktie
Camera
Gerard van den Berg
Montage
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland