Zombie - The Resurrection of Tim Zom

Billy Pols Lange documentaire - 2014 - 72 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Rauw portret van Tim Zom, alias Zombie. Opgegroeid tussen geweld en criminaliteit ontwikkelt de langharige rebel uit Rotterdam-Zuid zich tot een van de beste skateboarders ter wereld.

Tim Zom, alias Zombie, groeide op tussen geweld en criminaliteit in een probleembuurt in Rotterdam-Zuid. De langharige rebel heeft zich tijdens zijn jeugd vastgebeten in het skateboarden dat nu zijn leven lijkt te redden. De rauwe documentaire volgt Tim vanaf het moment waarop hij zijn internationale doorbraak beleeft. Beelden van spectaculaire kickflips en rail grinden worden afgewisseld met pijnlijk openhartige interviews. Lukt het Zombie een skateboardheld te worden en zich los te vechten van zijn duistere verleden?

Credits

Regie Billy Pols
Productiebedrijf Hazazah Pictures
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland