Zie mij doen

Klara Van Es Lange documentaire - 2018 - 85 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf, naar elkaar, naar ons? In een poëtisch zwart-wit portret maken bewoners van een zorgcentrum ons deelgenoot van hun gedachten en emoties. Juryprijs op het Belgische Docville.

Mensen met een verstandelijke beperking worden ook vandaag de dag nog regelmatig meewarig aangekeken. Maar zij hebben net zoals iedereen gevoelens en humeuren die kunnen botsen. Ze hebben hun eigen gedachten, verlangens en meningen; een eigen leven. In een poëtisch zwart-wit portret maken Sofie, Mathias, Nadine, Sam, Quan en Jessica ons deelgenoot van hun gedachten en emoties. Terwijl ze hun gevoelens ontrafelen, leren ze ons over de wereld en vooral over onszelf. Kijken mag (maar staren liever niet)!

Credits

Regie Klara Van Es
Producent(en) Emmy Oost
Productiebedrijf Cassette for Timescapes
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
België, Nederland