Zeven kleine criminelen

Rob Lücker Televisiedrama - 2019 - 25 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Televisiedrama Rob Lücker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zeven kids smeden tijdens de zomervakantie het plan om een bank te overvallen. Maar de buit blijkt voor iedereen anders uit te pakken dan verwacht. Avontuurlijke jeugdserie over de waarde van familie en vriendschap.

In een kuststadje bereiden zeven kinderen een bankoverval voor. Allemaal hebben ze zo hun redenen; de een om de geniepige bankdirecteur een hak te zetten en zijn armlastige oma te helpen, de ander voor het extra zakcentje of puur voor de kick en het avontuur. Na een voorspoedige start krijgt een norse rechercheur de jongens in het vizier en krijgt een gevaarlijke buurtcrimineel lucht van de kraak. De dreiging van verraad of arrestatie maakt dat de leider van deze jeugdbende moet kiezen tussen zijn familie en zijn beste vriend. Avontuurlijke, achtdelige jeugdserie à la Ocean's 11.

Credits

Scenario Jaap Peter Enderlé
Chris Westendorp
Productiebedrijf
Creative Producer
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Rover van Gennep
Ilias Chouitar
Rami Kooti Arab
Matti Stooker
Kees van Wandelen
Owen Kaat
Lotte Dorenbos
Theo Maassen
Marie-Louise Stheins
Omroep
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland