Zelfportret

Thomas Coltof Korte film - 2012 - 7 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Rembrandt van Rijn verliest de controle over zijn penselen en zijn zelfportret neemt letterlijk zijn leven over. Het animatieontwerp werd gebaseerd op Rembrandts pentekeningen en schetsen.

Kunstenaar Rembrandt van Rijn werd beroemd om zijn portretschilderijen, waarin regelmatig zijn familie, vrienden of hijzelf figureerden. Op een vroege ochtend, krijgt Rembrandt problemen bij het schilderen van een van zijn zelfportretten. Hij verliest de controle over zijn penselen en het portret neemt letterlijk zijn leven over. Het animatieontwerp werd gebaseerd op Rembrandts pentekeningen en schetsen.

Credits

Scenario Thomas Coltof
Producent(en) Chris Eimers-Mouw
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Animatie
Productieland(en)
Nederland