Ga naar inhoud
Poëtische, hilarische en persoonlijke documentaire waarin de maker op onderzoek gaat naar alles wat maar met de zalm te maken heeft.
Nadat filmmaker Leon Giessen vijftien jaar geleden ontroerd werd na het eten van rauwe zalm bij een Japans restaurant in Parijs, concludeerde hij dat een vis met zo'n lekkere smaak wel een heel bijzondere vis moest zijn. Door die fascinatie besloot hij op onderzoek te gaan naar alles wat maar met de zalm te maken heeft. In de poëtische, hilarische en persoonlijke documentaire Zalm en ik neemt de regisseur een kijkje in de keuken van een Japans resaurant, interviewt hij wetenschappers die een poging doen de wilde zalm weer terug in de Rijn krijgen en vraagt hij in Ierland een aantal zalmvissers het hemd van het lijf.

Credits

Scenario
Mixage
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Zalm en ik
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.