Yim & Yoyo

Anna van Keimpema Korte film - 2012 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Deels geanimeerde jeugdfilm over de bedeesde Yim, die al jaren een denkbeeldig vriendje heeft: de getekende pandabeer Yoyo. Maar wat doet Yim als hij de kans krijgt op een echt vriendje?

Jeugdfilm over Yim, die eigenlijk geen vriendjes heeft. Omdat hij vaak alleen thuis is, speelt hij met een denkbeeldig vriendje: zijn getekende pandabeer Yoyo. Samen beleven zij al jaren allerlei spannende avonturen in fantasierijke animatiewerelden. Yim is daarin altijd de held en Yoyo gelooft in hem. Natuurlijk gaat het lukken met die spreekbeurt! Wanneer er een nieuw meisje in zijn klas komt krijgt de stille Yim opeens de kans om een echt vriendje te maken. Maar wat gebeurt er dan met Yoyo?

Credits

Producent(en) Ivo Noorlander
Productiebedrijf
Volt Films
Coproducent(en)
Jan-Willem Bult
Camera
Production Design
Joery Verweij
Janneke Jacobs
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Animatie
Productieland(en)
Nederland