Wrong Time Wrong Place

John Appel Lange documentaire - 2012 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op 22 juli 2011 kwamen bij een bomaanslag en een schietpartij in Noorwegen 77 mensen om. Deze documentaire toont hoe een opeenvolging van gebeurtenissen de scheidslijn tussen leven en dood bepaalde.

Op 22 juli 2011 kwamen bij een bomaanslag in Oslo en een schietpartij op het eiland Utoya 77 mensen om, door toedoen van Anders Breivik. Deze documentaire laat de rol zien van het toeval in dit drama, waarin een opeenvolging van kleine, triviale gebeurtenissen de dunne scheidslijn tussen leven en dood bepaalde. Twee minuten eerder of later bleken van beslissende betekenis te zijn. Op de dag van het noodlot kruisten de levens van verschillende hoofdpersonen elkaar, met onuitwisbare gevolgen.

Credits

Regie John Appel
Scenario John Appel
Producent(en) Carmen Cobos
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland