Wolfsbergen

Nanouk Leopold Speelfilm - 2007 - 92 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Richard van Oosterhout, NSC

Beste Mannelijke Bijrol Jan Decleir

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Catherine ten Bruggencate

Beste Lange Speelfilm Stienette Bosklopper

Beste Regie Nanouk Leopold

Beste Scenario Nanouk Leopold

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van een familie waarbinnen de toch al scheve verhoudingen op scherp worden gezet door een brief van de pater familias, die aangeeft te willen sterven.

De derde speelfilm van Nanouk Leopold is opnieuw een film over het leven en relaties. Konraad wil zijn leven beëindigen. De brief die hij daarover schrijft aan zijn familie werkt als een katalysator op de toch al op scherp staande verhoudingen in de familie. Zijn enig kind Maria wil niets van zijn wens weten. De relatie met haar man bekoelt hierdoor nog meer. De verhouding tussen hun twee dochters - de op zichzelf gerichte moeder van twee dochters Sabine en de door een abortus getraumatiseerde Eva - bereikt een dieptepunt. Ook de vierde generatie kampt met problemen. Alle familieleden worden gedwongen het eigen leven onder de loep te nemen en te beslissen hoe nu verder te gaan. Ondertussen is Ernst, de man van Maria, de enige die zich bekommert om Konraad en zijn wens. De gebeurtenissen worden in Leopolds kalme, bijna dromerige stijl gefilmd, met veel ruimte voor woordloze communicatie, waarin het pijnlijke onvermogen om liefde te geven en ontvangen tot uitdrukking komt.