Woensdagen

Aaron Rookus Korte film - 2012 - 9 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De achtjarige Kris gaat iedere woensdag met de 35-jarige Willem naar het zwembad, waar ze de grootste lol met elkaar beleven. Maar dan komt Willem opeens met een beangstigend verzoek.

De achtjarige Kris gaat iedere woensdag met de 35-jarige Willem naar het zwembad, waar ze de grootste lol met elkaar beleven. Vanuit Kris’ oogpunt valt er van alles te zien: mensen onder water, tieners in gesprek, de kleur van de glijbaan, het bloed op zijn eigen teennagel. Maar ondanks de gezelligheid en de waterpret, voelt de sfeer in de loop van het verhaal niet zo plezierig aan als je zou verwachten. En dan komt Willem plotseling met een beangstigend verzoek.

Credits

Scenario Aaron Rookus
Producent(en) Maarten van der Ven
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland