Winterstilte

Sonja Wyss Speelfilm - 2008 - 70 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Sound Design Huibert BoonAlex BooyRobil Rahantoeknam

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een gezin met vier ontluikende dochters leeft in een verstild sneeuwlandschap. Wanneer na een tragische gebeurtenis hertenmannen rond het huis opduiken, gebeurt het onvermijdelijke.

In een onder een dikke laag sneeuw bedekt berglandschap ligt een klein dorpje. Daar woont een gezin met vier ontluikende dochters. Zwijgzaam voeren zij de dagelijkse routine uit in hun sobere leven. Op een dag verongelukt de vader en dat vormt een keerpunt in het tot dan toe kabbelende bestaan van de vrouwen. Hertenmannen duiken op rond het huis en brengen daarmee een tot ontlading gedoemde spanning tot stand. Vanaf dat moment krijgen de bezigheden in en om het huis een sensuele lading, zoals het wellustig kneden en slaan van het deeg voor het brood. De film vertelt het verhaal zonder woorden, met een camera die zich traag en met oog voor detail door het verstilde decor beweegt. Fabelachtige, bijna mystieke beelden vermengen zich vanzelfsprekend met de eenvoudige registratie van de zorgvuldig gechoreografeerde dagelijkse werkzaamheden.

Credits

Regie Sonja Wyss
Scenario Sonja Wyss
Producent(en) Digna Sinke
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Dominique Schneider
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Martin Pietler
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland