Willem - Houten pak

Paul Geusebroek Korte film - 2018 - 4 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De euforie van een volle Alpha-tent op Lowlands slaat, nog voor de song goed en wel begint, om naar een heel persoonlijke privésituatie in Willems eerste soloclip sinds het einde van The Opposites.

De geboorte van een kind valt samen met de depressie waar de rapper ook in werkelijkheid mee te kampen had. Regisseur Paul Geusebroek (die o.a. ook ooit Sukkel voor de Liefde voor The Opposites maakte) omringt Willem met schaduw en andere duisternis. De clip wisselt hoop en wanhoop af in poëtische beelden, die goed aansluiten bij de song: een liefdevolle boodschap gestoken in een macaber jasje.

Credits

Producent(en) Job Sanders
Productiebedrijf HALAL Pictures
Camera
Menno Mans, NSC
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Cast
Productieland(en)
Nederland