Wilde mossels

Erik de Bruyn Speelfilm - 2000 - 115 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Fedja van Huêt

Beste Scenario Erik de Bruyn

Andere prijzen

CJP Jeugdprijs Erik de Bruyn

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Erik de Bruyn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Plattelandsdrama over drie vrienden in een Zeeuws vissersdorp waar weinig te beleven valt. Een van de vrienden bedenkt een dubieus plan om te ontsnappen aan het verstikkende milieu.

Film over drie vrienden in een vissersdorp op een Zeeuws eiland. Het conservatieve dorpje biedt niet veel meer dan de kerkdiensten en het jaarlijks terugkerende, suffe mosselfeest. Leen, Daan en Jacob doorbreken de sleur van hun saaie leven met motorracen, een eigen rockband en wilde feesten in de motorclub. Vooral de stoere Leen, de leider van het drietal, wil weg uit het bekrompen milieu waar de verstikkende liefde van zijn moeder een blok aan zijn been is. Na een vreemde ontmoeting met een Ier vat hij het plan op samen met zijn vermeende vriendinnetje naar Ierland te vertrekken. Met zijn vrienden dagdroomt Leen over het meedoen aan de motorrace in Oostende en een cd-opname van hun band. De middelen ontbreken echter en Leen bedenkt een dubieus plan om aan geld te komen. Zijn vrienden sleept hij daarin mee. Wilde Mossels werd geheel in Zeeuws dialect opgenomen.

Credits

Scenario Erik de Bruyn
Producent(en) Erik Schut
Peter van Vogelpoel
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Joost van Gelder
Production Design
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland